Havayolları

Katar Havayolları’ndan Airbus’a dava

Qatar Airways-Katar Havayolları, A350 konusunda yaşadığı teknik sorunlar nedeniyle Airbus’a dava açtı. Uçakların yüzeylerinde bir süre önce bozulmalar meydana gelmiş ve Airbus, Katar Havayolları’nın suçlamalarını kabul etmemişti.

Airbus, karbon kompozit yolcu jetlerinin bazı “yüzey bozulmalarına” rağmen uçmanın güvenli olduğu konusunda ısrar ederken, Qatar Airways güvenlikten taviz vermeyeceklerini belirtti.

Qatar Airways yaptığı açıklamada “21 adet Airbus A350 uçaklarının yüzey bozulması durumuna ilişkin olarak Airbus ile yapıcı bir çözüme ulaşma girişimlerimizde ne yazık ki başarısız olduk. Airbus şirketi ile uluslararası İngiltere mahkemelerinde dava açıldı” dedi.

Mahkeme, Airbus’a resmi bir yasal talep gönderildiğini bildirdi.

Katar Sivil Havacılık Kurumu, bu durum nedeniyle toplam 21 Airbus A350 için tamamının uçuşununda kesilmesi dahil bütün seçenekleri incelediklerini açıkladı.

A350’nin ilk kullanıcısı

Katar Havayolları, Airbus’ın uzun menzilli yolcu uçağı A350’nin ilk müşterisi olmuştu. Hem standart A350-900 hem de uzatılmış gövdeye sahip 1000 modelleri ilk olarak Katar Havayolları’nda hizmete girmişti.

Çift motorlu uçak, düşük uçuş maliyetlerine sahip. Airbus en son uçağın kargo modelini tanıtmıştı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu