HaberlerHavayolları

Kargo fiyatları fırladı (özel haber)

Koronavirüsün vurduğu havacılık sektörünün şu anlık tek kazananı hava kargo şirketleri oldu. Acil gidecek tüm malzemeler hava kargo ile gönderilmeye başlandı. Öncelik medikal malzemelerde.

Aralarında Türk Hava Yolları’nın da olduğu bir çok şirket hem operasyonu durdurmamak hem de uçuş ekiplerini aktif kullanmak için yolcu uçakları ile kargo taşımaya başladı. Bu uçuşların yıldızı da ortalama 3-4 saatlik uçuş için gövde altında 65 ton kargo taşıyabilen Boeing 777-300ER’lar oldu.

THY’NİN KARGO FİYATLARI FIRLADI

Güncel kargo fiyatlarında THY’nin tarifeli seferde kilogram başına 12 dolara kadar yükseldi. Charter yani tarifesiz gerçekleştirilecek uçuşlarda ise kilogram fiyatı 20 dolara kadar çıktı. Yani basit bir hesapla 3 saatlik bir mesafe örneğin İstanbul’dan Frankfurt’a 50 tona kargo taşıyan bir uçak, tek yönde 1 milyon dolar ciro yapabiliyor. 

UÇUŞLAR ARTTI

Deniz kargonun yapılamaması nedeniyle özellikle Çin ile batı dünyasının en büyük bağlantısını uçaklar oluşturuyor. Ancak Çin’de havayollarının yatı yapması yasak. Örneğin THY’nin kargo uçakları Çin seferini yaptıktan sonra Bişkek gibi noktalarda ekip değişikliği yapıyor. Mesailer buna göre ayarlanıyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Peki 65 tonun tamamı doluyor mu? Yani bu uçak tipiyle mi uçulması zaruri?

    1. Gemiler çalışmadığı için ciddi bir kargo potansiyeli uçaklara kayıyor. Kargoda birincisi hacim önemli, ikincisi de ağırlık. Her ikisi açısından tam kapasite uçuyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu