EğitimHavayolları

Kaptan Pilot Cahit Taşbaş İzmir seferi ile gökyüzüne veda etti

Pegasus Havayolları’nda 1999’dan bu yana uçan, eğitim yatırımlarının hayata geçirilmesinde önemli yere sahip Kaptan Pilot Cahit Taşbaş, bugün son seferini yaparak gökyüzü kariyerine veda etti. Taşbaş Kaptan bundan sonraki kariyerine Pegasus’ta simülatör öğretmeni olarak devam edecek.

19 yılı Türk Hava Kuvvetleri’nde, 25 yılı da Pegasus’ta sivil havacılıkta geçirilen toplam 44 yıllık kariyerinde Cahit Taşbaş 21 bin 300 saat uçuş yaptı. Yani yaklaşık 2 yıl 6 aylık süreyi gökyüzünde geçirdi.

Cahit Taşbaş son seferini talebi doğrultusunda memleketi olan İzmir’e yaptı. Airbus A321neo tipi yolcu uçağı ile son seferine İstanbul’dan büyük kızı Merve, iki torunu ile birlikte Türk Yıldızları’nın kurucuları arasında yer alan, Türk Hava Kuvvetleri’nin ilk modern halkla ilişkilerinden sorumlu olan Kaptan Pilot Orhan Tamer de katıldı.

Orhan Tamer ile birlikte Fuar Organizatörü ve Amatör Pilot Ümit Varol ile birlikte ‘selfie’ çektirdik.

Yolcular hem İstanbul-İzmir, hem de İzmir-İstanbul seferinde Cahit Taşbaş’a teşekkür ederek yeni hayatında sağlık, mutluluk ve başarılar diledi. 

Uçuş sonrasında pilot odasında düzenlenen tören ile emeklilik pastası kesen Cahit Taşbaş’ın vedasına çok sayıda pilot katıldı. Taşbaş, brövesini ise torunu Efe’ye taktı.

Cahit Taşbaş kimdir?

Cahit Taşbaş, İzmir’de 1959 yılında doğdu. Hava Lisesi’ne 1973 yılında girdi. Askeri lise eğitimini Hava Lisesi’nin 1974’te kapanması üzerine Bursa Işıklar’da tamamladı. 1976’da Hava Harp Okulu’na girdi.

1980 yılında teğmen rütbesi ile Hava Kuvvetleri’ne katıldı. Çiğli ve Konya’da uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 1983 yılında 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’na 113’üncü Filo’ya atandı. Uzun yıllar keşif pilotu olarak RF-4E uçaklarında görev yaptı. Keşif pilotu olarak uçtu.

1992-95 yıllarında Almanya’dan gelen RF-4E uçaklarının eğitimleri için Eskişehir’de kurulan Bora Kıta’nın Komutanlığı görevinde bulundu.

Tayini 1995’te Almanya’da NATO Üssü’ne çıktı. Geilenkirchen deki NATO E-3 AWACS uçaklarında görev aldı. Kosova Operasyonu sırasında NATO Üstün Hizmet Madalyası aldı.

1999 yılında Hava Kuvvetleri’nden emekli oldu. Pegasus Havayolları’nda sivil kariyerini devam ettirdi. 2006 ile 2015 yılları arasında Eğitim direktörü ve Genel Müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Genel Müdür Yardımcılığı sırasında Pegasus’un ilk simülatörü alması, ardındın Airbus A320’ye geçişi sırasında eğitim yatırımlarına ağırlık vermesine çok ciddi katkı sağladı.

5 Nisan 2024 tarihindeki PC2185 ADB-SAW uçuşu ile aktif uçuş kariyerini sonlandırarak simülatör öğretmenliğine (SFI) başladı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu