HavalimanlarıHavayolları

İzmir’den Paris Orly’ye doğrudan uçuş

Transavia, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın Paris’te Orly Havalimanı’na doğrudan seferlere başladı. Yaz sezonu boyunca uçacak havayolu, haftanın iki günü İzmir ve Paris’in en rahat ulaşılan havalimanı olan Orly’ye sefer yaparak iki kenti birbirine bağlayacak.

Transavia, ilk uçuşunu Boeing 737-800 tipi uçakla gerçekleştirdi. TO3268 sefer sayılı uçuşla 142 yolcu İzmir’e geldi. Yolcular terminalde çiçeklerle karşılandı. 

Transavia, 28 Ekim 2023 tarihine kadar her cumartesi ve pazar Paris Orly-İzmir Adnan Menderes havalimanları  arasında karşılıklı uçuş gerçekleştirecek. 

Bilet fiyat ortalaması 277 Euro

Havayolu, bir haftalık gidiş dönüşlerde İzmir-Paris hattında biletleri ortalama 277 Euro’dan satışa sunuyor. Bu fiyatlar dönem ve uçuş yoğunluğuna göre değişebiliyor.

Haftanın iki günü uçuş yapılacak

TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı “Paris-Orly Havalimanı’ndan İzmir’e beş yıl aradan sonra gerçekleşen ilk direkt  uçuşu karşılamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İzmir’i direkt uçuşlarla tüm dünyaya bağlamak için, paydaşlarımızla birlikte tüm gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

3 ayda 1,9 milyon yolcu

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, yılın ilk üç ayında 1 milyon 942 bin 518 yolcuya hizmet verdi. Havalimanından dış hatlarda 19 havayolu ile 22 ülkede 39 destinasyona, iç hatlarda ise dört havayolu ile 20 destinasyona uçuş düzenleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu