Hava Kuvvetleri

Kuveyt Eurofighter’ı Air Tattoo’da boy gösterdi

Önümüzdeki günlerde Kuveyt Hava Kuvvetlerine teslim edilecek Eurofighter savaş uçağı, The Royal International Air Tattoo 2022 gösterilerinde sergileniyor. Çift kişilik uçak yıl sonunda Kuveyt Hava Kuvvetleri’nde göreve başlayacak.

Leonardo’nun Eurofighter Programı Başkan Yardımcısı Guido Sibona “Dünyanın en önemli havacılık gösterilerinden biri olan Royal International Air Tattoo (RIAT) için Kuveyt Hava Kuvvetleri Eurofighter’ı görmekten gurur duyuyorum. Teslim edilecek uçak, şu ana kadar üretilmiş en gelişmiş Eurofighpter. Kuveyt ve İtalyan Hava Kuvvetleri iş birliği içinde alt yapı, eğitim ve bakım için çalışıyorlar” dedi.

28 uçak alacak

Plana göre Kuveyt’e toplam 28 adet Eurofighter teslimatı gerçekleştirilecek. Halen 4 uçak Kuveyt renklerinde. Yıl sonuna kadar eklenecek 2 uçak ile sayı 6’ya çıkacak.

RIAT’a ikinci kez katıldıklarını belirten 7. Filo Komutanı Pilot Albay Eisa Alrashidi “Kuveyt Hava Kuvvetleri, F/A-18C ile uçtuğumuz 1993 yılından bu yana ilk kez Royal International Air Tattoo’ya katılıyor. Bu yıl, dünyanın en gelişmiş Eurofighter Typhoon’u ile geri dönmekten gurur duyuyoruz. Platformun kabiliyeti, Kuveyt Hava Kuvvetlerini bölgedeki en iyi donanımlı Hava Kuvvetlerinden biri yapıyor. Kuveyt için kaliteli bir pilot eğitim merkezi inşa etmek ve sürdürmek için İtalyan Hava Kuvvetleri ve Leonardo’nun desteğiyle 2022’nin sonuna kadar Kuveyt’te çalışmaları başlatmak istiyoruz” dedi.

Yeni nesil sistemler

Kuveyt’e teslim edilecek uçaklarda Captor-E olarak adlandırılan AESA radar sistemi bulunuyor. Uçağın çok sayıda hedefi takip etmesini sağlayan AESA radar sistemi, Eurofighter’ın kapasitesini arttırıyor.

2016’da toplam 26 adet Eurofighter için anlaşma yapan Kuveyt, uçakları Al-Salem Üssü’nde kuracağı filoda kullanacak. Burada ayrıca bakım ve eğitim merkezi de kuruluyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu