HaberlerHavayolları

IndiGo ve THY’nin ortak ABD uçuşları 15 Haziran’da başlıyor

Türk Hava Yolları (THY), Hindistan merkezli IndiGo ile 15 Haziran’dan itibaren ortak uçuş anlaşması doğrultusunda ABD’ye uçuşlarına başlıyor. İlk etapta ABD’de New York JFK, Boston ve Washington Dulles’a IndiGo-THY ortak uçuşları ile bilet satılacak.

Hindistan’dan İstanbul Havalimanı’na IndiGo veya THY uçağı ile gelecek yolcular, buradan New York JFK, Boston ve Washington Dulles’a THY uçaklarına uçabilecek. Ortak uçuşta bagajların aktarılması, mil kazanılması gibi haklar yolculara sunulacak.

THY, Hindistan’da kapasite artırabilmek için bölgenin önemli özel havayolu şirketlerinden IndiGo ile özel bir anlaşma yapmıştı. Filosundaki iki adet Boeing 777 tipi uçak IndiGo renklerine boyanarak hizmet vermeye başlamıştı.

Halen ortak uçuşlar İstanbul Havalimanı’ndan Hindistan(da Mumbai ve Yeni Delhi’ye gerçekleştiriyor.

33 noktaya çıktı

Anlaşma ile birlikte Hintli yolcular, aralarında Avrupa ve ABD’de farklı noktaların olduğu 33 şehre bağlantılı uçabiliyor.

Çok sayıda Hintli, dünyanın farklı noktalarında çalışıyor. Ülkelerine sık sık uçan Hintli yolcular özellikle körfez bölgesindeki havayolları için ciddi bir yolcu potansiyeli oluşturuyor.

THY önümüzdeki aylarda IndiGo ile anlaşmasını genişleterek özellikle ABD hatları için farklı kampanyalar oluşturmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu