Havayolları

Azerbaycan’da iki havayolu birleşiyor

Azerbaycan Havayolları AZAL ve şirketin düşük maliyetli yan kuruluşu Buta Airways, Ekim 2023’te birleşme kararı aldı. Uçuşlar, AZAL markası üzerinden gerçekleştirilecek.

Buta Havayolları, faaliyetlerine 2016 yılında başlamıştı. Şirket Bakü merkezli olarak bölge ülkelerine uçma kararı almıştı. Buta’nın sefer yaptığı ülkeler arasında Türkiye’nin yanı sıra Gürcistan, Kazakistan ve Suudi Arabistan yer alıyor.

Buta Havayolları bu ülkelerde toplam 20 noktaya sefer gerçekleştiriyor.

Düşük maliyetli havayolunun filosunda ile 7 adet Embraer 190 tipi bölgesel uçak bulunuyor.

“Her iki şirketin iyi özellikleri birleştirilecek”

Azerbaycan Havayolları’ndan yapılan açıklamada birleşmenin “her iki havayolunun en iyi özelliklerini” bir araya getireceğini ve “yolcuların uygun fiyatlarla seyahat etme” fırsatlarını daha da genişleteceğini ve “seyahatlerini rahatça planlayabilmelerini ve onlara verilen hizmet düzeyini artırmalarını” sağlayacağına dikkat çekildi.

Azerbaycan Havayolları, birleşmenin ardından tüm Buta Airways uçuşlarının AZAL markası altında “mevcut uygun fiyatlarla, ancak daha yüksek hizmet seviyesiyle” gerçekleştirilmeye devam edeceğini söyledi.

Halen Azerbaycan Hava Yolları’nın 11 Airbus A320’si,  üç Boeing 767-300ER ve iki 787-8 içeren 19 uçaklık karma bir filoya sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu