Kariyer

SunExpress’te Ahmet Çalışkan görevini Tuncay Eminoğlu’na bırakıyor

Türk Hava Yolları ve Alman Lufthansa’nın ortak şirketi SunExpress’te yönetimde değişikliğe gidiliyor. 2015’ten bu yana Türk tarafını temsilen Genel Müdür Yardımcılığı görevini başarıyla yapan Ahmet Çalışkan’ın yerine Tuncay Eminoğlu atandı.

SunExpress’ten yapılan açıklamaya göre, Eminoğlu 1 Aralık’tan itibaren göreve başlarken Çalışkan’ın kariyerine farklı bir alanda devam etmek üzere ayrıldığı belirtildi. Açıklamada, “Ahmet Çalışkan, göreve başladığı 2015 yılından bu yana SunExpress’in istikrarlı ve başarılı bir şekilde büyümesine önemli katkılarda bulundu. Çalışkan’a özverili çalışmaları için teşekkür ederiz. Yerine atanan Tuncay Eminoğlu’nun SunExpress’in devam eden büyüme hikayesinde önemli rol oynayacağına yürekten inanıyor, kendisine başarılar diliyoruz” denildi.

Tuncay Eminoğlu 2008’den bu yana THY’de görev yapıyordu

İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Tuncay Eminoğlu, çalışma hayatına 2008 yılında Türk Hava Yolları’nda (THY) başladı. 

THY bünyesinde çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev alan Eminoğlu, 2010-2013 yılları arasında THY Brüksel Bölgesi Ticaret Müdürlüğü, 2013-2015 yılları arasında ise THY Lüksemburg Genel Müdürlüğünü üstlendi. 

2015-2017 yılları arasında THY Şikago Genel Müdürü olarak çalışan Eminoğlu, SunExpress bünyesine katılmadan önce THY Asya ve Uzak Doğu Satış Başkan Yardımcılığını yürütüyordu. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu