Havacılık EndüstrisiHavayollarıTeknoloji

Çin’in C919 siparişleri 1061’e ulaştı

Çin’in Boeing ve Airbus tasarımlarına rakip olarak geliştirdiği C919 yolcu uçaklarında sipariş sayısı 1061’e ulaştı. 

Açıklama, COMAC Çin Ticari Uçak Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı He Dongfeng’ten geldi. Puijiang İnovasyon Forumu’nda konuşan Dongfeng, ülkenin kendi uçaklarını üretme ve satma konusunda giderek hızlanan bir tempo ile ilerlediğine dikkat çekti.

Halen tek koridorlu, Airbus A320 ve Boeing 737 sınıfındaki C919 bu serinin en dikkat çeken modeli. Uçağın koltuk kapasitesi iki sınıfta 158, tek sınıfta ise 174.

Yeni nesil teknolojilere, fly by wire yani kablolu uçuş sistemine sahip uçak, ABD ve Fransız ortaklığında geliştirilen CFMI’ın Leap 1 motoru kullanıyor.

Mayıs’tan bu yana yolculu seferlerde

2010’ların başından itibaren geliştirilen projede ilk uçak gökyüzü ile 5 Mayıs 2017’de tanıştı.

Dünyanın en büyük iç hat kapasitesine sahip olan Çin’den uçağa çok sayıda sipariş geldi. Test ve sertifikasyon işlemlerinden sonra uçak Aralık 2022’de China Eastern Havayolları’nda kullanılmaya başlandı. Şirket içi eğitimlerin tamamlanması ve COMAC’ın teslim ettiği uçak sayısının artması ile birlikte yolculu seferler için C919 bu yıl mayıs ayından itibaren kullanılmaya başlandı.

Çinli COMAC, bölgesel uçak ARJ21 ile kendi tasarımı yolcu uçağı pazarına girdi.

Bölgesel yolcu uçağı ARJ21

Çin’in ilk yerli bölgesel uçağı olan toplam 112 ARJ21 jet uçağı hizmete girdi ve sipariş sayısı 775’e ulaştı.

Endonezya, çift motorlu uçağın ilk denizaşırı müşterisi oldu. TransNusa şirketi tarafından hizmete alınan uçaklar, kısa süre içinde Endonezya iç hatlarının yanı sıra Malezya ve Singapur’a yolcu taşıyor. Uçaktan memnun kalan TransNusa, açacağı uçuş nokta sayısını da ARJ21 ile artırmayı hedefliyor.

Uzun menzilli olarak planlanan C929 ailesi farklı menzil ve koltuk kapasitende 3 ayrı modelden oluşacak.

Uzun menzilli yolcu uçağı

Çin’in bundan sonraki hedefi koltuk kapasitesi 250 ila 350 arasında değişecek uzun menzilli yolcu uçağı projesi. C929 adı verilen uçak için COMAC, bu proje için yola Rusya ile çıkmıştı.

Toplam menzili 12 bin kilometreye çıkacak uzun menzilli yolcu uçağı C929 ile şirket Airbus A350 ve Boeing 787’ye rakip olmayı hedefleri arasına koymuş durumda. C929 ailesi, farklı menzil ve koltuk kapasitende 3 ayrı modelden oluşacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu