Havayolları

Çapraz uçuş sevinci

Türkiye’de iç hat yolcu operasyonunun çıkmaz noktası ağırlığın çok önemli ölçüde İstanbul üzerinden yapılmasıdır. Kısmen AnadoluJet ile Ankara Esenboğa, SunExpress ile Antalya ve Pegasus-SunExpress ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kırılmaya çalışan bu bu duvar koronavirüs salgını döneminde tekrar örülmüştü.

İç hatların yavaş yavaş toparlanması ile birlikte Pegasus önemli bir adım attı. Havayolu, Adana’dan Samsun Çarşamba Havalimanı’na tarifeli uçuşlarına 7 Eylül’den itibaren başladı. Pegasus Havayolları tarafından 7 Eylül- 24 Ekim tarihleri arasında Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 sefer gerçekleştirilmesi planlanan Adana-Samsun-Adana karşılıklı direkt tarifeli seferlerinin ilki yapıldı.

Böylece, Samsun-Çarşamba Havalimanı’ndan İstanbul, İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir, Ankara ve Antalya iç hat direkt tarifeli seferlere ek olarak, Adana-Samsun-Adana karşılıklı direkt tarifeli seferler de ilk kez gerçekleştirilmiş oldu.

Umarız Pegasus bu seferlerde yüksek doluluk rakamlarına ulaşır ve uçuşları tüm yıl devam eder. Aksi halde dönemlik bu adımlar Türkiye’de havayolu taşımacılığının geldiği eşiği bir türlü aşamaması ve sadece bir kaç büyük şehir merkezden yayılmasının önüne geçer.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu