Havayolları

Bolat: AnadoluJet, büyümek için ayrı bir birim olabilir

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, alt markaları AnadoluJet’e ilişkin yaptığı açıklamada, “Mevcut pazar- talep dinamikleri altında AnadoluJet’in büyümesini artırmak için ayrı bir birim olarak ayrılması çok daha kolay” dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) konferansında Bloomberg’e verdiği röportajda, AnadoluJet’in şu anda yüzde 90’a yaklaşan doluluk seviyeleriyle uçtuğunu ve genişleme için olgunlaştığını belirterek, “Mevcut pazar- talep dinamikleri altında AnadoluJet’in büyümesini artırmak için ayrı bir birim olarak ayrılması çok daha kolay” ifadelerini kullandı. Bolat, söz konusu işlemlerin tamamlanmasından sonra AnadoluJet’in Avrupa şehirlerine daha fazla rota ekleyeceğini söyledi.

Yeni şirketin başlangıçta yüzde 100’ü Türk Hava Yolları’na ait olacak ancak bu işlem sonrası gelecekte bir hisse satışı, listeleme veya diğer fon toplama gibi işlemler için de önü açılmış olacak.

2008 yılında kurulan AnadoluJet, 50’den fazlası Boeing olmak üzere 63 dar gövdeli uçaktan oluşan bir filo ile gökyüzü serüvenini sürdürüyor. Ayrıca filoda Airbus üretimi A320neo da bulunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu