Havayolları

Bilal Ekşi: THY’nin bulgusuzluk puanı 0.055

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, havayollarının denetim rakamlarını paylaştı. SAFA olarak adlandırılan Yabancı Hava Aracı Emniyet Denetimi’nde THY, 0,055 rakamıyla önemli bir başarı yakaladı.

Twitter üzerinden paylaşım yapan Bilal Ekşi, “İyi gidiyoruz. Emniyet ile uçuyoruz. Yabancı sivil havacılık otoritelerince son 12 ayda 35 ülke,55 havalimanında uçaklarımıza 72 adet EMNİYET (SAFA) DENETLEMESİ yapılmıştır. BULGUSUZLUK puanımız 0,055 olmuştur. Kısaca SIFIR BULGU. Tüm ekibimize koskocaman bir alkış.” dedi.

SAFA DENETİMİ NEDİR?

SAFA(The Safety Assessment of Foreign Aircraft Programme) yabancı uçaklara yapılan güvenlik değerlendirmesi anlamına geliyor. SAFA denetimleri; yabancı havayolu işletmelerinin, AB ülkeleri arasında yaptıkları uçuşlarda diğer ülkeler tarafından uçağın kalkışından önce gerçekleştirilen denetimlerdir.

Bakım ve uçuşa elverişlilik denetimlerinden farklı olarak hava araçlarının uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konusunda uluslararası gereklilikleri yerine getirip getirmediğine bakılmaktadır. Uçağın fiziksel durumu, kokpit ve kabinde uyulması gereken gerekliliklerin kontrol edildiği denetimlerde, uçakla seyahat esnasında yolcuların uçuş güvenliğini sağlayacak kuralların en üst düzeyde uygulanması amaçlanmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu