Havayolları

AnadoluJet filoyu 20 uçakla yeniliyor

Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet, ilk Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağını teslim aldı. AnadoluJet bu yıl teslim alacağı 7 adet B737-800 MAX, 11 adet A321 NEO, 2 adet A320 NEO toplam 20 uçakla yenileniyor.

Bu kapsamda, filoya katılan ilk yeni nesil uçak olan TC-LAG kuyruk kodlu Boeing 737- MAX tipi uçak, Esenboğa Havalimanı’ndan Antalya Havalimanı’na ilk uçuşunu TK7024 sefer sayısıyla gerçekleştirdi.

AnadoluJet’in yurt içi ve yurt dışı uçuş ağını genişletme ve misafir memnuniyetini artırma çalışmaları doğrultusunda filosuna kattığı yeni nesil uçaklar ile modern teknoloji markanın hedeflerine hizmet edecek.

Yeni nesil uçakların mevcut uçaklara göre yakıt avantajı sağlıyor olması çevreye uyumu da beraberinde getiriyor. Ayrıca Yeni nesil uçaklardaki koltuk konfigürasyonu sayesinde koltuk başına düşen maliyetlerin azaltılmasıyla büyüme hedefleri desteklenmiş oluyor.

Bilal Ekşi:  80 uçak olacağız

Bayrak taşıyıcının yeni nesil uçakları filosuna katmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi; “Türk Hava Yolları ile 89 yıldır bayrağımızı gururla dalgalandırıyor ve her geçen yıl başarı çıtamızı bir üst seviyeye taşıyoruz. Şimdi ise gökyüzünde gurur duyulacak bir diğer markamız olan AnadoluJet’in gelişimi için yeni bir sürece giriyoruz.  Filoya katılan yeni nesil uçaklarımızın da katkısıyla hem gökyüzündeki güçlü markalarımıza bir yenisini ekleyecek hem de uluslararası havacılık pazarından aldığımız payı günden güne artıracağız. AnadoluJet’i misafirlerimizin beklentisi doğrultusunda büyütmek için attığımız adımlara alacağımız yeni stratejik kararlar ile devam edeceğiz. Mevcut durumda 52 adet B737-800 uçağımızla operasyonlarımızı icra ediyoruz. Bugün filomuza katılan 2 adet B737-800 yeni nesil uçağımızla bu sayı 54’e yükselmiş oldu. Bu kapsamda yapılan planlamalar neticesinde Eylül ayında bu sayının 65’e çıkarılması hedefleniyor.’’ dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu