Havayolları

A350 ile uçuş notları

Takipçimiz Onur Muyan, 28 Ekim’de Türk Hava Yolları’nın yeni teslim aldığı yolcu uçağı Airbus A350-900 ile gerçekleştirilen iç hat uçuşuna katıldı. Muyan, çektiği fotoğraflarları sitemiz okurları ile paylaştı:

-Uçağın kabin irtifası düşük basıncı yüksek olduğundan uçuşta daha yoruluyorsunuz..

-A330/B777-787 Dreamliner’a göre kabin tavanı daha yüksek ve daha geniş.. Bu özelliğin ismini de Airbus şirketi “Xtra Wide Body” olarak belirtmiş..

-Yenilenmiş IFE sistemi sayesinde ekranlar 4K çözünürlüğünde ve gayet akıcı.. Ayrıca 3 adet kamera görüntüsü haricinde kuyruk kamerası bulunmakta..

-Otomatik frenleme ve iniş takımlarına hayran kaldım diyebilirim.. Neden diye sorarsanız A350 uçaklarında indikten sonra şoku azaltan yenilenmiş iniş takımı ve belirli koşullarda pilotun seçtiği taksiyolundan pisti terk etmesine imkân veren “Brake To Vacate” olarak isimlendirilen A380’de geliştirilen otomatik frenleme sistemi mevcut..

-Ekonomi ve Business sınıfında koltuk konforu bakımında gözle görülür ve fiziksel olarak etkileyen bir fark hissedemedim fakat B787 Dreamliner uçağının IFE’sistemine göre küçük bir değişiklik keşfettim. Ekran büyümüş ve düğmeler taşınmış ve klasik USB’den Type-C portuna geçilmiş..

-Son olarak Rolls-Royce Trent XWB motorunun A330’a göre takat bakımından daha performanslı ve bir o kadar sessiz olduğunu söyleyebilirim..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu