Havalimanları

Yolcuya güven vermek gerek

CNN Türk’te yayınlanan Hakan Çelik’in sunduğu Haftasonu Programı’na katılan İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu, alınan önlemleri anlattı. Dezenfektasyon konusunda bilgi veren Samsunlu, “Biz gereken önlemi alıyoruz. Burada önemli olan yolcuya güven verebilmek. Güven verirsek yolcu gelir uçar” dedi.

YEMEKLER AYRI AYRI 

Yemek katlarında pleksiglas materyallerle masalar birbirinden ayrılacak. Aileler birlikte masaya oturabilecek. Satılan tüm yiyecekler tek kullanımlık paketler içinde yer alacak.

Tuvaletler için de önlem alındı. Örneğin erkek tuvaletlerinde pisuvarların aralarına pleksiglas konuldu. Yolcular sosyal mesafe konuluyor. 

TEST MERKEZİ KURULACAK

İstanbul Havalimanı’nda test merkezinin kurulması için Sağlık Bakanlığı’na başvurduklarını belirten Samsunlu, “Bu konuda olumlu cevap aldık. Çok kısa süre içinde açılabilir olduğu belirtildi. Test sonuçları 24 saat içinde belli oluyor. Bu bile yolcuların uçabilmesi için önemli bir adım” dedi.

3. PİST 18 HAZİRAN’DA

Yeni pist için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Kadri Samsunlu, “18 Haziran’da açılıyor. Hız kesmeden çalışmalar sürüyor. Yeni pist taksi sürelerini 11-12 dakikaya kadar indireceğiz” dedi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DÖRDÜNCÜ PİST PLANLANDIĞI GİBİ YAPILACAK

“Doğu-batı pisti çok aksımızda olan bir yatırım değil. Kamulaştırma ile ilgili bir sıkıntı var. Onun aşılması lazım. Kazmayı vurduğumuz anda 24 ayda biter. 2023-2024 gibi  biter”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu