Havalimanları

Van, Batman ve Hatay Havalimanları inşaat çalışmaları için kapanıyor

Yoğun yaz sezonunda Van Ferit Melen Havalimanı’nda yapılacak bakım işlemleri nedeniyle pistin kapatılması için DHMİ’den tarih bekleniyor. Batman Havalimanı da pist bakımı için Eylül ayında kapatılacak. Hatay için 16 Haziran’da planlanan açılış bir ay daha ertelendi. İşte bakım için kapanacak havalimanları.

Van Ferit Melen Havalimanı’nda yoğun yaz sezonunda yapılacak pist bakım çalışmaları nedeniyle uçuşların duracak olması bölge halkını tedirgin ediyor. 

Van gündeminde son günlerde en çok konuşulan konuların başında Van Ferit Melen Havalimanı’na yapılacak olan pist bakım çalışması. Yaz ortasında planlanan ve henüz tarihi açıklanmayan bakım nedeniyle Vanlılar bölgeye nasıl gidip geleceklerini çözmeye çalışıyor. 

Bu konuyla ilgili henüz Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından bir açıklama yapılmadı. Bakım çalışmaları için açıklanmanın en kısa sürede yapılması bekleniyor.

Yazın azalan seferler

Uçuş kapanma ile birlikte en çok konuşulan ikinci konu ise yazın yapılan sefer iptalleri. Yaz döneminde havayolu şirketleri daha fazla kâr edecekleri yurtdışı uçuşlarına uçaklarını kaydırıyor.

SunExpress Havayolları, İzmir-Van arasında sefer sayısını haftada 3 güne düşürdü.

Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Van Ticaret Borsası başkanlığı görevini de yapan iş insanı Feridun Irak sefer sayısını azaltan SunExpress yönetimine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Feridun Irak, “Van’dan İzmir’e seyahat etmek isterseniz temmuz ayı sonuna kadar uçakta yer yok. Nedeni? SunExpress’in daha önce haftanın her günü, hatta bazı günlerinde iki olan sefer sayısını haftada 3’e düşürmesi olmuştur. SunExpress’in fırsatçı, ticari ahlaka sığmayan bu tutumunu kınıyorum. Amma velakin biz sizin değil sizin bu tutumunuza her zaman olduğu gibi sessiz kalan, itirazı olmayan siyasiler ve STK’ların kurbanı oluyoruz. Onları da protesto ediyoruz” dedi.

Batman Havalimanı eylül ayında bakım için kapatılıyor

Bölgede önemli sivil ulaşım noktalarından biri olan Batman Havalimanı da eylül ayında pistte yapılacak bakım çalışmaları için bir aylığına kapatılacak.

1-30 Eylül 2023 tarihleri arasında bakım çalışmaları kapsamında pistte oluşan eğilimler giderilecek.

Batman Havalimanı’ndan İstanbul ve Ankara’ya her gün sefer gerçekleştiriliyor. Pist çalışmalarının tamamlanmasının ardından İzmir’e de haftada üç gün sefer düzenlenmesi için de çalışmalar sürüyor.

Batman Hava limanından ortalama ayda 50 bin yolcu seyahat ediyor.

Askeri statüdeki havalimanı aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli bir İHA üssü.

Hatay’da açılış bir ay daha ertelendi

Yaşanan deprem sonrasında pisti üzerinden fay hattı geçen ve hava trafiğinin çok ciddi zorlukla yapılabildiği Hatay Havalimanı, geçtiğimiz mayıs ayında kapatılarak bakıma alınmıştı. Açılış tarihi olarak da 16 Haziran belirlenmişti.

İnşaat çalışmaları tamamlanamadığı için kapatılma süresi 1 ay daha uzatıldı. Yeni tarih 16 Temmuz.

Pistin 22 başından geçen fay nedeniyle halen pistin 918 metrelik kısmı kullanılamıyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu