Havalimanları

Üç havalimanına erişilebilirlik ödülü

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri” törenininde üç havalimanına ödül verildi. Çevre ve yolcu dostu, engelli bireylerin konforunu öne çıkartan havalimanları sıralamasında İstanbul Havalimanı birinci, “Erişilebilir Kamu Kurum ve Kuruluşları” kategorisinde de Sivas Nuri Demirağ Havalimanı ve Balıkesir Kocaseyit Havalimanı da ikinci oldu.

Havalimanı konusunda ödülleri Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin ile İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA CEO’su Kadri Samsunlu aldı.

Hüseyin Keskin yaptığı Twitter paylaşımında “Erişilebilir Kamu Kurum ve Kuruluşları” kategorisinde Sivas Nuri Demirağ Havalimanımız’ın kazandığı birincilik ve Balıkesir Kocaseyit Havalimanımız’ın kazandığı ikincilik ödülleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na takdim edildi.

“Erişilebilir İş Yerleri” kategorisinde KÖİ kapsamındaki havalimanlarımızdan İstanbul Havalimanımız’ın da ödül kazanmasıyla birlikte 3 havalimanımız “Erişilebilirlik Ödülü” alarak hepimizi gururlandırdı. Çevre ve yolcu dostu projelerimizle, DHMİ çalışıyor Türkiye uçuyor” dedi.

İSTANBUL HAVALİMANI BİRİNCİ

İstanbul Havalimanı, erişilebilir işyeri kategorisinde birinci oldu.Havalimanı İşletmeci İGA CEO’su Kadri Samsunlu’ya ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan takdim etti.

İGA CEO’su Kadri Samsunlu, “Erişilebilirlik kültürünü oluşturmak ve engelsiz bir havalimanı yaratmak boynumuzun borcu. İstanbul Havalimanı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Erişilebilir İşyerleri’ kategorisinde 1. seçildi. Sn. Emine Erdogan Hanımefendi ve Sn. Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk ödülümüzü verdiler” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu