Havalimanları

Schiphol Havalimanı: Uçağı kaçıranların masrafı bizden

Personel krizinin en derinden hissedildiği meydanlardan biri olan Amsterdam Schiphol Havalimanı yönetiminden önemli bir açıklama yapıldı.

Schiphol Havalimanı’nın personel krizine bağlı olarak uçaklarını kaçıran yolcuların tüm masraflarını ödeyeceği açıklandı.

Personel krizi nedeniyle Avrupa’nın en yoğun meydanlarından biri olan Schiphol’de çok sayıda uçuş iptal edilmeye devam ederken, 23 Nisan-11 Ağustos tarihleri arasında uçuşları iptal edilen buna bağlı olarak konaklama yapan ya da biletlerini değiştiren yolcuların tüm masraflarının havalimanı tarafından karşılanacağı açıklandı.

Hollanda basınında bu kararın alınmasında son dönemde Hollanda Seyahat Acentaları Birliği’nin personel eksikliği ve yoğunluğu azaltılamaması sebebiyle iptal edilen ya da kaçan uçuşların masraflarını ödemesi için Schipol havalimanını dava edeceklerini açıklamasının etkili olduğu belirtildi.

Schiphol Havalimanı’nın yolcu yoğunluğu ve personel krizi yüzünden yaşanan aksaklıklar göz önüne alındığında verilen kararın ciddi bir ekonomik etkisinin olacağı belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu