Havalimanları

Saudia bu yaz Antalya, İzmir, Bodrum ve Trabzon’a uçacak, THY’ye rakip olacak

Son dönemde havayolu sektörüne yaptığı yatırımlar ile dikkat çeken Suudi Arabistan’ın milli bayrak taşıyıcısı Saudia, bu yıl açacağı hatlarını açıkladı. Türkiye’de Saudia önemli bir atağa geçerek İstanbul’un yanı sıra İzmir, Antalya, Milas Bodrum ve Trabzon uçuşlarına başlayacak. açılan bir çok hat için Saudia, Türk Hava Yolları’nın (THY) önemli bir rakibi haline geliyor.

Bu yıl sonuna kadar havayolu uçuş noktalarına 25 yeni kent eklemek üzere düğmeye bastı. Türkiye’deki uçuş noktaları dikkat çekerken açılacak hatlar arasında Yunanistan ve Afrika’da çok sayıda kent dikkat çekiyor.

Hangi hatlar açılacak?

Antalya (Türkiye), Bağdat (Irak), Bakü (Azerbaycan), Birmingham (İngiltere), Chittagong (Bangladeş), Dar es Salaam (Tanzanya), Djibouti (Cibuti), İzmir (Türkiye), Herakliyon (Yunanistan), Johannesburg (Güney Afrika), Kano (Nijerya), Larnaca (Kıbrıs Rum Kesimi), Lizbon (Portekiz), Londra Gatwick (İngiltere), Malaga (İspanya), Milas Bodrum (Türkiye), Mykanos (Yunanistan), Nice (Fransa), Rodos (Yunanistan), Pekin (Çin), Sarajevo (Bosna Hersek), Sharm el Sheikh (Mısır), Tiflis (Gürcistan), Tivat (Montenegro), Trabzon (Türkiye).

Özel vize programı

Havayolu, ayrıca Suudi Arabistan’a seyahatlerin kolaylaşması için yeni bir vize programı da başlattı. “Your Ticket Your Visa” olarak adlandırılan program, türünün ilk örneği olarak adlandırılıyor.

Bu hizmet, transit vizeleri uçak biletlerine bağlayan bir dijital entegrasyon sistemi aracılığıyla yolcuların Suudi Arabistan’a daha da kolay girişlerini sağlayacak. Toplam 96 saat süre ile konaklama imkanı sunan vize ile isteyenler bu süreçte umre de yapabilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu