Havalimanları

Sabiha Gökçen’in sahibi HEAŞ kalacak ama yönetimi DHMİ’ye devredilecek

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın sahibi olan HEAŞ için Tolga Özbek’e açıklamada bulundu. Endonezya’da yapılan savunma fuarında konuşan Prof. Dr. İsmail Demir, yönetim konusunda devrin Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) devri konusunda önemli adımların atıldığını açıkladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı için 1990’larda o zaman ki adıyla Savunma Sanayi Müsteşarlığı altında havalimanı işletmesi için HEAŞ kurulmuştu. Bir dönem terminal işletmeciliği yapan HEAŞ, sonrasında terminal yapımı için kurulan İSG şirketine operasyonu devretse de halen havalimanı sahipliğinin yanı sıra apron operasyonunu da sürdürüyor.

DHMİ görüşmeler yapıyor

Çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. İsmail Demir, Tolga Özbek’in sorduğu “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pisti için bitiş tarihi olarak Mayıs 2023’ü verdi. Bunla birlikte HEAŞ’ın devri konusunda gelişmeler nelerdir” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Biliyorsunuz Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist inşaat çalışmaları DHMİ tarafından yapılıyor. Bu konuda yetkiyi HEAŞ DHMİ’ye vermişti. Halen çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi önümüzdeki yıl mayıs ayında tamamlanacak. HEAŞ’ın uzun zamandır DHMİ’ye devri konusunda görüşmeler sürüyor. İki devlet kurumunun anlaşamaması gibi bir durum yok. HEAŞ ayrı bir şirket olarak kalacak. Ancak yönetimi DHMİ’ye devredilecek. Çok yakında sonuçlarını görürüz. 

Video için tıklayın

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu