Fuar

MKE’den IDEF’te peş peşe imzalar

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), 16’ncı kez düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te 4 anlaşmaya birden imza attı. İmzalar, MKE Genel Müdürü İlhami Keleş tarafından atıldı.

MKE tarafından IDEF’23’te yapılan anlaşmalar kapsamında; Milli Savunma Bakanlığına bağlı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İspanya’da yerleşik EM&E firması, Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanlığı ve Asisguard arasında imzalar atıldı.

MKE’den Uçan Deniz Mayını: UÇA

MKE tarafından anlaşmalara ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

“Millî Savunma Bakanlığımıza bağlı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında, Hisar sınıfı açık deniz karakol gemilerinde kullanılmak üzere şirketimiz tarafından üretilen 76/62 mm Milli Deniz Topunun tedarikine yönelik sözleşme imzalandı.

Şirketimiz ile İspanya’da yerleşik EM&E firması arasında geniş kapsamlı iş birliği ve Ar-Ge protokolü imzalanmıştır.

MKE ile Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanlığı Azərbaycan Respublikası Müdafiə Sənayesi Nazirliyi arasında iş birliği protokolü imzalanmıştır. Protokol kapsamında kardeş iki kuruluşun kapasite ve kabiliyetlerinin belirlenmesi, iki ülke ihtiyaçlarının müşterek değerlendirilerek kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve tecrübe paylaşımlarının yapılması ve ihtiyaç duyulacak ürünlerin karşılıklı tedariki konularında mutabık kalınmıştır.

Şirketimiz ile Asisguard arasında imzalanan stratejik iş birliği protokolü ile iki şirketin sahip olduğu kabiliyetler göz önünde bulundurularak çeşitli projeler üzerinde müşterek hareket edilecektir.”


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu