Havalimanları

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2’nci pisti 25 Aralık’ta açılıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın uzun süredir beklenen ikinci pist açılış tarihi belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılışın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile 25 Aralık Pazartesi günü saat 12.00’de gerçekleştirileceğini açıkladı.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Bakan Oraloğlu, “Yolcu trafiğinin en çok olduğu ikinci havalimanımızın kapasitesini ikinci pist ile ikiye katlıyoruz. Gökyüzüne mührümüzü, yeryüzüne imzamızı atıyoruz” paylaşımında bulundu.

Pist NOTAM’lanmıştı

Yapılan çalışmaların tamamlanamaması nedeniyle pist için NOTAM yayınlanmıştı.

Pist inşaatı yaşanan tünel çökme olayları nedeniyle yaklaşık 9 yıldır devam ediyordu.

Önce eski pist tamire alınacak

Yeni pistin devreye girmesi ile birlikte öncelikle eski pist yaklaşık 6 ay sürecek büyük bakıma alınacak. Geçmişte geçici tamirin yapıldığı pist böylelikle tamamen yenilecek.

Daha sonra 2024’ün başından itibaren iki pistli operasyon başlayacak. Paralel yaklaşma ve kalkış sayesinde hızlı bir akış gerçekleştirilecek.

Bakan Uraloğlu’ndan açıklama

Mania nedeniyle açılış gecikmişti

Havalimanına CATIII standartlarındaki yeni pisti, bir caminin minaresinin mania kriterine takılması nedeniyle gecikmişti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Kalibrasyon Uçakları tarafından yapılan testler geçtiğimiz aylarda tamlamlanmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu