Havalimanları

Sabiha Gökçen 2. pist inşaatında yine çökme

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kapasitesini artıracak ikinci pist inşaatının parçası olan tünel inşaatında yine çökme yaşandı. Arka arkaya üçüncü kez çöken inşaatın ardından yeni pistin hizmete giriş süresinin yeniden uzayacağı tahmin ediliyor.

Yaklaşık 7 yıldır bir türlü bitmeyen ikinci pistte ilk çatlak 2018 yılında tespit edilmişti. Bunu geçtiğimiz temmuz ayında ikinci çatlak izledi. Temmuz ayında meydana gelen tüneldeki ikinci çatlakla birlikte yıl sonuna açışılı planlanan ikinci pist için 1 aylık gecikme gündeme geldi.

Ancak geçtiğimiz günlerde meydana gelen 3’üncü çatlağın ardından sorunun giderilmesi için çalışmalar başladı.

ZEMİNDE ÇÖKME İDDİASI

Ortaya atılan bir başka iddia da tünellerin olduğu bölgede zeminde çökme yaşandığı. Bu nedenle sürekli çökmelerin meydana geldiği ifade ediliyor.

Savunma Sanayi Başkanlığı’na ait Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ikinci pist inşaatını İstanbul Havalimanı’nı da işleten Cengiz ve Kalyon İnşaat ile birlikte ve Makyol firmaları yapıyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Aslına bakarsanız, pistte çatlak ya da çökme yok. Çöken-çatlayan alt tarafta kalan tüneller. Pist tünellerin üzerine inşa edilmekte. Hafriyat yapılmış durumda sayılır ancak o bölgede çökmeler vs. başlayınca beton/asfalt kaplaması işine başlanmadı. Pisti yapan firmalar ile o meşum tünelleri ve yolları yapan firma farklı farklı. Fakat bu 3. olay artık cidden bardağı taşıracak durumda!… Zemin etüdü yapılmamış mı bu tüneller inşa edilirken? Ya da zemin oynaksa neden gerekli güçlendirme yapılmamış???

    1. 7 yılda ülkeler yeniden yaşam alanları, koca koca yapılar veya dünyanın en büyük yapılarını bitiriyorlar. Biz ise bir pisti bitiremedik, gerek İGA’ya talep artışını sağlamak olsun gerek meşhur cengiz inşaatı zengin etme çabası olsun şimdiye kadar bir bahaneyle uzattılar daha da uzayacak gibi. Bu gidişle bu iş 8 yılı bulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu