Havalimanları

PPG Abu Dhabi Havalimanı’na özel yolcu salonu açacak

Abu Dabi’nin yeni terminalinde özel yolcu salonu için Plaza Premium Group (PPG) ile el sıkışıldı. PPG, yüksek standartlarda yeni salonu, havalimanı oteli ve özel terminal işletmeciliği ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’nin inşaatı tamamlanan terminalinde hizmet vermeye başlayacak.

Dünya’nın öncü havalimanı ikram ve ağırlama şirketlerinden biri olan Plaza Premium Group, Abu Dabi’nin yeni terminalinde 4,500 m²’lik CIP yolcu salonu, 132 odalı bir havalimanı oteli, VVIP terminal işletmeciliği, karsilama ve uğurlama hizmetleri, hızlı geçiş hizmeti ve valet hizmetleri ihalelerini kazanarak Abu Dabi Havalimanı’nda en büyük yolcu hizmetleri şirketi haline geldi.

PPG’nin EMEA bölgesindeki bu büyük başarısının arkasında Türk sivil havacılığının önde gelen isimlerinden biri olan Okan Küfeci bulunuyor.

Türk Hava Yolları, Emirates ve TAV Havalimanı İşletmeleri gibi önde gelen şirketlerde üst düzey yöneticilik yapmış olan Küfeci, 2020 yılından bu yana PPG’nin Avrupa, Afrika ve Ortadoğu başkanlığı görevini başarıyla sürdürüyor.

Okan Küfeci, PPG’nin Avrupa, Afrika ve Ortadoğu başkanı.

Bölgede yüzde 132’lik bir gelir artışı yakalayan ve yeni projeleri başarıyla hayata geçiren PPG ve genç lideri Küfeci, EMEA bölgesinde 95 noktada hizmet verdiklerini, İtalya’dan Finlanladiya’ya, İstabul’dan Addis Ababa’ya uzanan geniş bir ağa sahip olduklarını ifade ederken, başarının arkasında ekip çalışması, yenilikçi yönetim anlayışı ve sürekli gelişme isteğinin önemine vurgu yapıyor.

Yeni konsept

Plaza Premium, yolcu hizmetlerine ve lounge işletmeciliğine getirdiği farklı solukla, havalimanlarının gelirlerini artırmak için teknoloji yatırımları yapıyor. Ürün konseptlerini sürekli geliştiren şirket, bu sayede yolculara benzersiz bir uçuş deneyimi sunuyor.

Küfeci, 3 K konseptini havalimanlarına getirdiklerini ifade ederek ‘K’onfor, ‘K’eyif ve ‘K’olaylık sağlayan ürün konseptlerini yolcularına sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Ayrıca, Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı’ndaki ihalelerin, markalarına ve ekibine olan güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Küfeci, VVIP terminal işletmeciliği alanında da öncü bir adım atmış olduklarını ve bu alanda da büyüyeceklerini ifade belirtti.

Plaza Premium Group, Satış, Pazarlama, İş Geliştirme ve Teknoloji yatırımlarından sorumlu Dünya Başkan Yardımcısı Ali Bora İşbulan.

İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda

Hong Kong merkezli Plaza Premium’u global bir oyuncu haline getiren, Türk sivil havacılığının yakından tanıdığı bir isim, Bora İşbulan ise amaçlarının dünyanın en işlek 100 havalimanında Plaza Premium markası olarak bulunmak, bu havalimanlarındaki tüm ürün ve hizmetleri, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak, yolcularla buluşturmak olduğunu iletti. Halen şirket Türkiye’de Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hem iç hat hem de dış hatlarda hizmet veriyor.

Yolcuların yüzünde tebessüm oluşturmanın yolunun arka planda akıllı teknolojik yenilikler yaratmak olduğunu ifade eden İşbulan, bu amaç için 50 milyon dolar bir bütçe ayırdıklarını söyledi. Dünyadaki tüm havalimanlarını bir birine bağlayan, her yolcunun kolaylıkla ulaşabildiği ön yüzler, havalimanları gelirlerini, verimliliğini arttıracak arka yüzler için büyük ve yetenekli bir ekiple çalıştıklarını ifade etti.

Bu çabalarının dünya havalimanları tarafından takdir edildiğini ve Abu Dhabi havalimanında aldıkları iş kalemlerinin bu takdirin bir meyvesi olduğunu ekledi.

İşbulan, PPG’nin sektörde lider ve öncü bir marka olduğunu vurgulayarak ekibiyle gurur duyduğunu belirtti.

TAV’ın anlaşması iptal edilmişti

TAV İnşaat, 2012’de düzenlenen ihalenin ardından Abu Dabi Havalinanı Yeni Terminal İnşaat Projesi’ni ortakları Arabtec ve Yunanistan merkezli Consolidated Contractors Company (CCC) ile kazanmıştı.

Ancak Temmuz 2021’de Abu Dabi’nin kamu havalimanı işletmecisi Abu Dhabi Airports, terminal inşaası için TAV İnşaat’ın da dahil olduğu konsorsiyum ile yapmış olduğu 2.94 milyar dolarlık anlaşmayı iptal etmişti.

Abu Dhabi Airports şirketi, konsorsiyumun yüksek maliyetleri nedeniyle bu proje anlaşmasını iptal ettiklerini açıklamıştı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu