Havalimanları

O alanı nasıl kazanabiliriz?

Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi ve CNN Türk Program Yapımcısı Hakan Çelik, Atatürk Havalimanı’nda yapılan hastane inşaatını yazdı:

Koronavirüsle mücadele için ilave yatak sağlamak için kolların sıvanması, çok hızlı şekilde biner yataklı iki hastane kurulması fikri son derece doğru. Bu salgının ne kadar süreceğini bilmiyoruz, önümüzdeki haftalarda yayılımı bir miktar yavaşlasa da sonbaharda veya kışa doğru tekrar atak yapma ihtimali var. Salgından tamamen kurtulsak bile ben kurulacak iki hastanenin Türkiye’nin sağlık altyapısını kuvvetlendirmek açısından oldukça yararlı görüyorum.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, daha önce yaptığımız televizyon yayınlarında Türkiye’nin sağlık turizmi açısından yeni atılımlar yapacağını anlatmıştı. Bu yönüyle düşününce de doğrusu memnun oluyorum. Hastanelerden biri Sancaktepe’ye diğeri Atatürk Havalimanı’na yapılıyor. Sancaktepe seçimi çok yerinde. İkinci nokta olarak belirlenen, Atatürk Havalimanı’nı duyunca ben inşaatın mevcut kapalı alanlarda yapılacağını düşünmüştüm.

Katlı otopark veya mevcut terminaller çok rahatlıkla hastaneye dönüştürülebilir diye aklımdan geçmişti… Evet, biz İstanbul’a yeni ve güzel bir havalimanı inşa ettik. Üstelik dünyadaki örneklerine bakınca hayli kısa süre içinde operasyonel hale geldi. Uzun soluklu bakınca İGA tarafından işletilen meydanın Türk ekonomisine önemli katkı sağlayacağını tahmin ediyorum. “Yenisine gerek yoktu, Atatürk Havalimanı’na dönülsün” diyenlerden değilim.

Ancak Atatürk Havalimanı’nı, meydan özelliklerini kaybetmeyecek şekilde muhafaza edebilmeliyiz. Ben burası geçmişte olduğu gibi yoğun şekilde yolcu trafiğine açılsın anlamında söylemiyorum. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın çok fazla jeostratejik riski var. Hiç istenmeyen bir gelişme yaşanır ve İstanbul Havalimanı’nın kullanımında ciddi sıkıntı çıkarsa acil durum planlarımızın olması gerekir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sahra hastanesi için Tüyap fuar binaları boş, Yeşilköy fuar binaları boş, Atatürk havalimanı binaları tüm tesisatı hazır şekilde boş dururken, gidip pistlerin ortasına aylarca sürecek inşaat yapmaya kalkmak bilinçli bir şekilde Atatürk ismini havalimanından silmek içindir. 2023 ‘e kadar vakitleri kaldı. Bunun başka bir açıklaması yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu