Havalimanları

Koronavirüs: Türkiye seyahat sınırlaması uygulamayan 7 ülkeden biri

Hangi ülkeler seyahat sınırlaması uygulamıyor? Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) “dünyada uygulanan seyahat sınırlamaları” ile ilgili haritasında, sınırlama uygulamayan 8 ülkeden biri olan Moritanya’da da yurtdışı ziyaretçilerin uygulaması gereken önlemler açıklandı.

BBC’nin haberine göre, bu gelişme ile Türkiye seyahat sınırlaması uygulamayan ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye’ye yapılan uçuşlar kapsamında gelen yolculardan test yaptırmaları istenmiyor. Kişilerin kendilerini bazı diğer ülkelerde olduğu gibi karantinaya alma zorunluluğu da yok.

Ancak havalimanları Haziran ayında yeniden faaliyete geçerken dile getirilen önlemler arasında, havalimanlarında gelen yolculara test yapılması da vardı.

1 Haziran’da BBC Türkçe’ye konuşan İGA Havalimanları Genel Müdürü Kadri Samsunlu, “Sağlık Bakanlığı ile beraber, yurt dışından gelen bütün yolcuları Türkiye’ye girecek bütün yolcuları testten geçireceğiz. Yaklaşık 2 saat içinde bu testin sonucu çıkacak ve negatif olanlar gönül rahatlığıyla ülkeye girecek, biz de onları ülkemize kabul edeceğiz” demişti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu