Havalimanları

Koronavirüs döneminde Sabiha Gökçen Havalimanı’nı 13 milyon yolcu kullandı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nı koronavirüsün Türkiye’de görülmeye başladığı 11 Mart 2020 tarihinden bu yana 13 milyon yolcu kullandı. 

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası 11 Mart 2020 tarihinde görülmüştü. Bir yıldır koronavirüs ile yaşıyoruz. En büyük sıkıntı yaşayan sektörlerin arasında da sivil havacılık var. Alınan kararla iki aya yakın süre havalimanlarımız yolcu uçağı operasyonuna kapatıldı.

Bu dönem içinde Sabiha Gökçen Havalimanı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Pandemi Sertifikası gereklerini yerine getirerek 1 Haziran 2020’de kapılarını yeniden uçuşlara açtı.

Havalimanında, salgına karşı alınan önlemler kapsamında toplam 750 bin metrekare alan dezenfekte edilirken, bu süre içinde 30 bin litre sıvı sabun ve 20 bin litre el dezenfektanı harcandı. İlk vakanın açıklandığı 11 Mart 2020’den bugüne kadar havalimanını 13 milyon yolcu kullandı.

Yolculara “Sizi önemsiyoruz” mesajıyla sağlıklı ve güvenli bir seyahat imkanı sunmak amacıyla terminal içinde tüm alanlar düzenli dezenfekte ediliyor. Ayrıca güvenlik girişlerinde kullanılan plastik badyalar da her kullanımdan sonra görevliler tarafından temizleniyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu