GüvenlikHavalimanları

İstanbul Havalimanı’nda 1 milyon dolarlık ‘kaçak ilaç’ ele geçirildi

İstanbul Havalimanı’nda Emniyet Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda Rusya ve Libya’ya götürülmek istenen 1 milyon dolar değerinde 7 bin kutu ilaç ele geçirildi. Operasyonun, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube  Müdürlüğü ekipleri tarafından 28 Aralık 2021 tarihinde yapıldığı açıklandı.

İlaç simsarlığı yaptığından şüphelendiği İbrahim K., ve Rusya vatandaşı Arslanali K.’nın  bagaj emanet bölümünden 2 adet çanta aldıktan sonra  bir araçla havalimanı çıkış yönüne  doğru hareket ettiklerini tespit etti.

El Kaide bağlantısı

Bunun üzerine araç durduran polis ekipleri çantalar açtırıldığında içerisinde çok sayıda farklı markalarda  ilaçlar olduğu tespit etti.Yapılan incelemede ilaçların faturasının ve Sağlık Bakanlığı onayının olmadığı belirleyen ekipler, İbrahim K.’nın  2015 yılında El-Kaide terör örgütüne üye olmaktan kaydı olduğu, ancak aranmasının olmadığı tespit etti

İkinci operasyonda ile Libya’ya gitmek için beraberindeki kaçak ilaçlarla terminale gelen Libyalı A.A M., aynı şekilde gözaltına alındı.

İlaçlara el konuldu

Yapılan işlemlerin arından adliyeye sevk edilen üç kişi  adli kontrol  şartı ile serbest kalırken kanser grip diyabet ilaçlarının da aralarında bulunduğu 7 bin kutu ilaca el konuldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu