Havalimanları

Havalimanında otobüsten indirilen kadın yolcuya soruşturma

‘Corona’ salgını nedeniyle Paris’ten İstanbul’a döndükten sonra İstanbul Havalimanı’nda karantinaya alınmak üzere bindirildiği otobüsten polis tarafından indirilip başka bir araca bindirilen Güzide Sofi’nin ifadesi alınacak. ‘İhmal ve sorumluluğu’ bulunan yetkililer hakkındaki soruşturma da sürüyor.

Otobüste bulunan diğer yolcuların paylaştığı videolarla sosyal medyada tartışılmaya başlanan olayda Sofi’nin, KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’nin kızı olduğu ortaya çıkmıştı. Olay sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama geldi. Bakan Soylu, iki yolcudan bahsederken, Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirildiklerini, böyle bir transit uygulaması olmadığını, gereğinin yapıldığını söyledi. Bakan, iki yolcunun da karantinaya alınmakta olduğunu, 14 gün sonra Kıbrıs’a gönderileceğini de duyurdu.

GAZİOSMANPAŞA BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA AÇTI

Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre, içişleri ve adalet bakanlarının tweet’lerinin ardından Gaziosmanpaşa başsavcılığı tarafından soruşturma açıldığı duyurulmuştu. Başsavcılığı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Sofi ve diğer sorumlular hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesinde düzenlenen ‘bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şöyle dendi: “Yapılan araştırmada otobüsten indirilen G.S. kısa süre sonra İstanbul Havalimanı içerisinde kolluk görevlileri tarafından tekrar muhafaza altına alınarak karantinaya alınmak üzere ambulans vasıtasıyla ilgili kuruma sevki sağlanmıştır. Karantina bitiminde G.S.’nin savunması da alınacaktır. Diğer bütün deliller toplanmaktadır. İhmali ve sorumluluğu bulunan ilgililer hakkında başlatılan soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapsamlı olarak titizlikle yürütülmektedir. Gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.”Dün öğle saatlerinde Paris’ten kalkan TK1824 sefer sayılı uçak İstanbul’a inince otobüse bindirilen yolcular yaklaşık iki saat otobüsün içinde bekletildi. Bu süre boyunca neden beklendiğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.Daha sonra bir yolcuyu ailesinin gelip alacağı, bu yüzden beklendiği söylendi. Bir süre sonra otobüsün önüne polis ekipleri geldi.

YOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Ardından söz konusu yolcu bir sağlık personeli eşliğinde ve polis marifetiyle otobüsten indirilip 34 CCP 136 plakalı bir araca bindirilerek götürüldü. Sağlık personeli, söz konusu yolcunun ‘valilik talimatıyla ailesine teslim edileceğini’ söyledi.Durum, otobüsteki yolcuların tepkisine neden oldu. Yolcular bir yandan saatlerdir bekletilmeyi bir yandan da ayrıcalıklı muameleyi protesto etti.

O anlar otobüsteki yolculardan bazılarınca cep telefonuyla görüntülendi.

Görüntülerde bir yolcunun “O neden iniyor, karantinaya alınmayacak mı, hani nerde karantina” diye sorduğu duyuluyor. Bir yolcu da polislere hitaben, “Hanginiz terfi alacak” diye serzenişte bulunuyor.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu