Havalimanları

Dubai uçuşları başlayacak mı?

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında devam eden diplomatik sorunlar, iki ülke arasında uçuşların da başlamasının önüne geçti. Emirates, Etihad, Air Arabia, Fly Dubai gibi şirketler henüz ağustos ayı için Türkiye uçuşlarını açıklayamadı.

Türkiye’nin başta Libya olmak üzere her türlü attığı yurtdışı adımın karşısına BAE çıkıyor. Hatta Libya’da Vattiye Hava Üssü’ne yapılan saldırının arkasından da Mısır’dan havalanan BAE Hava Kuvvetleri’ne ait Mirage 2000 tipi uçaklar olduğu iddiası ortaya atılmıştı.

Gerilen ilişkiler nedeniyle bir türlü iki ülke arasındaki uçuşlar başlayamadı. Halen BAE’de Dubai, Sharjah ve başkent Abu Dhabi’den Türkiye’ye uçuş yapılıyor. 

Son gelişmelere göre Dubai merkezli Emirates, BAE’nin milli taşıyıcısı Etihad ağustos için Türkiye programını açıklayamadı. Bu durum düşük maliyetli operasyon yapan Air Arabia ile Fly Dubai Havayollarını da etkiledi. 

Ancak diğer taraftan gerek Türk Hava Yolları gerekse de Pegasus ağustos ayı için bilet satışı yapıyor. Ancak iki havayolunun da izinler çıkmadığı için ne zaman başlayacağı soru işareti. Açığa satılan biletler seferler başladığında tarih alınabiliyor.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu