HavalimanlarıTürk Savunma Sanayi

ASELSAN’ın havalimanı X-Ray cihazı kullanan meydan sayısı 12’ye ulaştı

ASELSAN, havalimanlarında kullanılan ve yolcu kontrollerini gerçekleştiren X-Ray cihazlarında attığı yerlileştirme adımı, kısa sürede büyük başarı yakaladı. Halen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından ASELSAN X-Ray cihazı kullanan havalimanı sayısı 12’ye ulaştı. 

ASELSAN en son Gaziantep ve Tokat Havalimanlarına da yerli X-Ray cihazlarının montajını tamamlayarak kullanıma sundu.

Teknolojik bağımsızlık ve millileşme vizyonumuzu savunma sanayinde olduğu gibi sivil alanda da sürdürdüklerini belirten ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Aksol, şunları paylaştı:

“Gaziantep Havalimanı ve Tokat Havalimanlarından sonra, DHMİ öncülüğünde gelecek yıl ASELSAN X-Ray Bagaj Kontrol Cihazlarının bulunduğu havalimanı sayısı 12’ye yükselecek. En ileri teknolojilere sahip, dünyanın en güvenilir sistemlerimizi tercih eden tüm kullanıcılarımıza teşekkür ederiz”

ASELSAN’ın geliştirdiği X-Ray teknolojisi, dünya standartlarında güvenilirlik ve etkinlik sunarak tercih ediliyor. Bu başarı, Türk savunma sanayisinin sadece askeri alanda değil, aynı zamanda sivil alanda da katma değer yaratma ve uluslararası alanda rekabet gücünü artırma çabalarını gösteriyor.

Hangi modeller var?

ASELSAN iki farklı modeli havalimanlarında kullanım için sunmuş durumda. Bu cihalar ARIN-X6040, X6040D ve ARIN X100D serisi. 

ASELSAN ARIN X-Ray Bagaj Kontrol Cihazları Ürün Ailesi havaalanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, devlet binaları gibi birçok kritik tesisin güvenliğinin sağlanmasında büyük öneme sahip.

ARIN-X100D: Bagaj kontrol sistemleri ürün ailesinin çift açılı görüntüleme yapabilen ve 100 cm x 100 cm tünel ölçülerine sahip bir üyesi.

ARIN-X6040D: 60 cm x 40 cm tünel ölçülerine sahip olan bu xray cihazı, tek açılı görüntüleme yapabiliyor. Bu özellik, bagajların ve taşınan eşyaların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlar.

ARIN-X6040: Çift açılı görüntüleme yapabilen 60 cm x 40 cm tünel ölçülerine sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu