Havalimanları

3 uçak İstanbul Havalimanı’ndan aynı anda havalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle, İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti, Devlet Konukevi ve Camii Açılışı yapıldı. Açılışta THY’ye ait 3 uçak, 3 ayrı pistten havalanarak Türk sivil havacılık tarihinde de bir ilk gerçekleşmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Havalimanı’nın hizmete girecek olan üçüncü pistinin havalimanı kapasitesine ve performansına büyük katkı yapacağını vurgularken, İstanbul Havalimanı’nın markasının büyümesine de önemli bir ivme kazandıracağını açıkladı.

İstanbul Havalimanı’nın 2023 hedeflerinin sembollerinden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, “Havalimanımız, yıllık 200 milyon yolcuya kadar geliştirilebilecek bir planlamayla inşa edildi. Devlet konuk evimizin ve camimizin hizmete girmesiyle havalimanımızın iki önemli eksiğini daha tamamlıyoruz. Sadece ulaşım alanında yaptıklarımızın dahi tek başına yüzümüzü ak etmeye yeterli olduğuna inanıyorum. Özellikle ulaşım ve sağlıkta çıtayı her geçen gün daha da yukarı çıkarıyoruz. Havalimanı sayımız 20 iken bunu 56’ya çıkardık. Günde 303 ton olan hava yolu kargo taşımacılığı kapasitemiz 205 ton seviyesini buldu. Yurt dışında sadece 60 noktaya olan uçuşları 350’ye çıkarmayı başardık.” ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. “Bravo yetkililere” diye peşinen tebriklerde bulunmayınız. IGA tarafına söyleyecek bir eleştirim yok ancak bu pistte şu anda ILS kesinlikle aktif değil. “İtibardan tasarruf olmaz” diyenlerin kurumu halindeki DHMİ burasının açılışını ILS olmadan yaptırttı. Tebrikler Bay Hüseyin Keskin’e. (Not: ILS’nin hiç olup olmadığı konusunda kesin bilgim yok, ancak şu anda 18/36 pistine ILS ile iniş yapılamıyor; esasen şu anda pist de galiba NOTAM’lı…)

  2. 18-36 pisti her 2 taraftaki ils sistemleri aktif olmadan açılmışa benziyor.CAT 3 olacak ils sistemi henüz aktif değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu