Haberler

Havacılıkta ‘maske’ zorunluluğu kalkmaya başladı

Havayollarında uçuş sırasında maske kullanım zorunluluğu yavaş yavaş kalkıyor. Avrupa’da ilk maske yasağını kaldıran şirket İngiliz Jet2 oldu. Havalimanları arasında da 16 Mart’tan itibaren Londra Heathrow Havalimanı’nda maske kullanma zorunluluğu kaldırılıyor.

Jet2 Havayolları, şubat ayı sonunda yaptığı açıklamayla İngiltere ve Kuzey İrlanda’dan gelen yolcularından maske takma zorunluluğunu kaldırmıştı.

Ancak bu kadar bilim insanları tarafından şüphe ile karşılanmıştı. Bedfordshire Üniversitesi Sağlık Araştırmaları Enstitüsü müdürü Profesör Gurch Randhawa karar sonrası verdiği röportajda, “Kovid-19 gibi hava yoluyla bulaşan bir virüsle ve dünyanın pek çok yerinde hala insanlar aşılanmamışken, gelecekte varyantlar ve dalgalanmalar olacağını kabul etmeliyiz. Bu nedenle, gözetim, aşılar, testler, havalandırma, maskeleme ve Kovid-19 tedavileri geliştirme gibi Kovid-19’a karşı sağlam bir savunma stratejisi sürdürdüğümüzden emin olmamız gerekiyor.” dedi.

Heathrow’da maske yasağı 16 Mart’ta kaldırılıyor

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda maske takma zorunluluğu kaldırılıyor. Havalimanının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 16 Mart Çarşamba gününden itibaren terminalde maske takma zorunluluğunun kalkacağı belirtilirken, seyahat sırasında ise havayollarının maske kurallarına uymaları gerektiği hatırlatıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu