Havacılık Endüstrisi

Pilot tulumundan kabin memurlarına yeni üniforma

Koronavirüsü yenmek için tüm dünya seferler olmuş durumda. Ancak gözüken o ki bu bela ile savaşırken aynı zamanda birlikte yaşamayı da öğrenmek durumundayız.

Bir çok kişi tekrar uçağa binmek konusunda tedirgin. Peki ya sürekli yolcu ile yüz yüze temas halindeki kabin memurları? Onlar bu duruma nasıl uyum sağlayacak? Mevcut üniformalar kabin memurlarını koruyabilecek mi?

Bu konuda İstanbul merkezli Keyvan Havacılık yeni bir tasarım sunuyor. Görünüş olarak normal üniformalardan farkı olmayan kıyafetlerin çıkış noktası ise pilotların giydiği uçuş tulumu. Tek parça olarak tasarlanan tulum bir yandan rahat hareket sağlarken diğer yandan vücudu da dış etkilerden koruyor. 

Kullanılan kumaş ise anti bakteriyel. Ne üzerine virüs veya bakteri bulaşıyor ne de taşıdığını aktarıyor. Bu dönemde ayrıca üniformalar özel ultraviyole ışınları kullanarak temizlenmesi ekstra güvenlik sağlıyor…

Keyvan Havacılığı kuran Uçak Mühendisi Mehmet Keyvan, İran uyruklu bir Türk vatandaşı. 15 yıldır Malezya başta olmak üzere Uzakdoğu’da havacılık sektöründe çalışmış. Mehmet Bey, çalışmalarını şöyle anlatıyor:

“İstanbul merkezli şirketimiz, Türk ürünleri ile dünya havayollarına hizmet vermek üzere kuruldu. Amacımız uluslararası havayolu sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak ve farklı ürünleri maksimum fayda ve uygun maliyetle sunabilmek”

ÖZEL KUMAŞ

Üniforma kumaşının yüzde 97’si pamuklu. Rahat, terletmeyen, nefes alan kumaş aynı zamanda da uzun ömürlü. Keyvan Havacılık, aksesuarlara da büyük önem veriyor. Koruyucu maske örneğin tamamen havacılık standartlarında tasarlanmış. Uçuş emniyeti ile birlikte ergonomi, kabin ekiplerinin rahat kullanımı çok önemli. Çantaların, ayakkabıların derilerinin özelliklerinden antistatik değerlerine kadar tüm detaylar havacılık sektörünün standartlarını karşılıyor.

Mehmet Keyvan bir çok havayolunun tek kullanımlık kıyafetler ile korumayı sağladıklarına dikkat çekiyor:

“Çoğu zaman havayolları kabinde tek kullanımlık kıyafetleri tercih ediyor. Üniformaların üzerine giyiyorlar. Böylece kıyafet için havayolları iki üniforma için para ödüyor. Her gün havayolları binlerce üniformayı atmak zorunda kalıyor. Bizim önerimiz akıllı hale getirilmiş kumaya sahip üniforma ile hem korumayı artırmak hem de havayollarına uygun maliyet sunabilmek”

Koronavirüs salgını ile ortaya atılan bu ürün kısa zamanda havayolları tarafından dikkatle takip ediliyor. Bu konuda Keyvan Havacılık dünyanın farklı noktalarındaki şirketlerle temasta…

ÜNİFORMA DANIŞMANLIĞI

Şirket aynı zamanda havayollarına üniforma danışmanlığı da veriyor. Tasarımdan prototip imalatına, renk seçiminden aksesuara ve üretimine kadar her aşama Keyvan Havacılık tarafından takip ediliyor. Uzman ekiplerle en iyi tasarım, en uygun maliyetlerle sunuluyor. Böylelikle havayolları  uzmanlık gerektiren bir konuda hızla karar verebiliyor.

Havayollarının kabin ekipleri, bir şirketin vitrini. Yolcular seyahatleri sırasında sürekli onları görüyor. Bu açıdan üniforma tasarımı çok önemli. Ama bir yandan da üniformanın onları dış etkenlerden koruması, kullanıcı dostu olması gerekiyor…

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu