Havacılık EndüstrisiTürk Savunma Sanayi

TUSAŞ’tan metal şekillendirmede eğitim iş birliği

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) ile metal şekillendirme alanında Türkiye’nin ilk ve tek mükemmeliyet merkezi olan Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi (MŞMM) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Törende TUSAŞ adına Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil, Ar-Ge ve Prototip Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk ve Ar-Ge Direktörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu, Prof. Dr. Yılser Devrim MŞMM Müdürü Erdinç Tezcan katıldı.

Araştırma ve eğitim iş birliği protokolü ile MŞMM ve TUSAŞ’ın teknolojik gelişmeleri birlikte takip etmeleri, tarafların deneyimlerini birbirlerine aktarmaları, uygulanabilir teknolojilerin sanayiye aktarımını sağlamaları, ortak AR-GE projeleri yürütmeleri hedefleniyor.

Gelecek nesil hava araçlarında ileri metal şekillendirme yöntemleri (dövme, ekstrüzyon, derin çekme, adımsal şekillendirme, sıcak şekillendirme v. b. ), hesaplamalı malzeme mühendisliği ile yeni nesil alaşım tasarımı ve havacılıkta kullanımı, malzeme karakterizasyonu ve üretim simülasyonları ile ilgili konular, eklemeli imalat, kaplamalar ve yüzey karakterizasyonu gibi konularda iş birliği yapılması amaçlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu