Havacılık Endüstrisi

SNC, ilk modifiye MC-130J teslimatını yaptı

Necdet GÜRSOY

Global havacılık-uzay ve ulusal güvenlik şirketi Sierra Nevada Corporation (SNC), ABD Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Komutanlığı (AFSOC)’a gelişmiş Havadan Görev Ağı (AbMN) güvenli iletişim paketi ile donatılmış ilk MC-130J’yi teslim etti.

Havadan Görev Ağı (Airborne Mission Networking/AbMN) paketi, özel operasyon platformları ile Hava Kuvvetleri, Ordu, Deniz Kuvvetleri, Deniz Piyadeleri ve koalisyon platformları arasındaki birlikte çalışabilirliği geliştiriyor. Bu da hava kuvvetleri operatörlerinin birden fazla sistemi izlemek yerine bir dizi kritik görev verisine odaklanmalarına izin veriyor.

Bu paket, savaş alanı yönetimi ve tehditlerden kaçınmanın, özelleştirilmiş gözetim bilgileri oluşturmanın yanısıra hava, kara ve komuta kontrol bağlantıları için durumsal farkındalık sağlıyor.

İŞ YÜKÜ AZALIYOR

Haritalama, veri yönlendirme, video kayıt-oynatma ve kullanıcı arayüzü kontrolü için uygulamalar barındıran paket aynı zamanda veri iletim radyoları ve birlikte çalışmak üzere arabirimlenmiş 10 alt sistem de dâhil olmak üzere destek ekipmanlarına sahip bulunuyor.

AbMN paketinin mevcut ekipmanlarla entegre olması sayesinde pilotlar, mürettebat ve savaş sistemleri operatörleri zaten bilinen cihazları kullanıyor, böylece mürettebatın iş yükü azalıyor.

Eren ve Fatih Özmen’in sahibi olduğu SNC, AbMN sistemini geliştirmek için ABD Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Komutanlığının diğer platformlarıyla ilgili kapsamlı deneyimlerinden yararlandı.

C-130J’nin Özel Operasyonlar Komutanlığı için özel olarak değiştirilmiş versiyonu olan MC-130J’ler ek iletişim ve durumsal farkındalık yetenekleriyle ön plana çıkıyor. Yeni uçaklar emekli edilen MC-130H Talon II’lerin yerini alacak.

SNC şu anda AFSOC’un ikinci MC-130J uçağını AbMN ile değiştiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu