Havacılık Endüstrisi

Kolombiya T-6C Texan’ı seçti

Kolombiya Hava Kuvvetleri, envanterindeki T-37 eğitim uçaklarını yenilemek üzere açtığı ihalede Amerikan Beechcraft şirketi tarafından geliştirilen T-6C Texan II uçağını seçtiğini açıkladı. Siparişin kaç adetlik uçağı içerdiği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Uçaklar, 1968 yılından bu yana kullanılan T-37’lerin yerini alacak. Calí merkezli Marco Fidel Suarez Askeri Havacılık Okulu bünyesinde kullanılacak T-6C’lerin Mart 2021’den itibaren hizmete girmesi bekleniyor.

İsviçreli Pilatus’un PC-9 eğitim uçağı konsepti üzerinden geliştirilen T-6 serisi, tek motorlu, iki pilotun tandem yani önlü arkalı oturduğu düzene sahip gelişmiş bir eğitim uçağı. Jetlere göre operasyon maliyetleri daha düşük T-6 gibi turboprop uçaklar, aynı zamanda pilot adaylarına jet performansını da sunuyor.

Halen bu sınıfta T-6’nın yanı sıra Pilatus’un PC-21, Embraer’in Super Tucano, Güney Koreli KAI’nin KT-1 ile TUSAŞ’ın Hürkuş serisi uçaklar bulunuyor.

T-6 serisinin gelişmiş modeli olan C serisi, 3765 kg maksimum kalkış ağırlığına sahip. Kanat altında 6 noktada yakıt tankı, roket veya bombalar taşıyabiliyor. 1100 beygir gücünde PT-6 serisi motora sahip uçak, ek yakıt tankları ile 2559 kilometre menzilli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu