Hava KuvvetleriHavacılık EndüstrisiTürk Savunma Sanayi

HÜRKUŞ’ların hepsi ihraç edildi, sırada HÜRKUŞ 2 var

TUSAŞ, Türk Hava Kuvvetleri’nin verdiği izin ile imal ettiği 14 HÜRKUŞ uçağının hepsini ihraç ediyor. İlk uçaklar Nijer’e gönderildi. Kısa süre içinde Çad ve Libya da HÜRKUŞ kullanıcısı olacak. Türk Hava Kuvvetleri için TUSAŞ, yeni geliştirdiği HÜRKUŞ 2 uçağından imal edecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından tasarlanan eğitim uçağı HÜRKUŞ yeni boyaması ile Teknofest 2023’te boy gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı ve TUSAŞ’ın 50’nci yılı nedeniyle yapılan kırmızı boyamada uçağın üzerinde HÜRKUŞ’u temsilen Anadolu Kartalı ve Akrep bulunuyor.

Çalışmalar hakkında Tolga Özbek’e bilgi veren Test Pilotu Murat Özpala, HÜRKUŞ’un boyama tasarımını kendisi yaptığını belirterek “Uçağın üzerindeki Anadolu Kartalı HÜRKUŞ’u temsil ediyor. Akrep ise uçağın taşıdığı silahları sembolize ediyor” dedi.

İlk HÜRKUŞ ihracatı

Önümüdeki günlerde Nijer’e teslim edilen HÜRKUŞ’lar uçuşlarına başlıyor. Daha önceden Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil’in de açıkladığı gibi HÜRKUŞ kullanıcılarının arasına Çad ve sonra Libya katılacak.

TUSAŞ tarafından üretilen 14 adet HÜRKUŞ, Türk Hava Kuvvetleri’nin izni ile ihraç edildi. Şu anlık HÜRKUŞ’un yeni geliştirilen modeli HÜRKUŞ 2 için ilk kullanıcı Türk Hava Kuvvetleri olacak.

İmal edilen toplam 15 uçak, Türk Hava Kuvvetleri’nin verdiği sipariş ile TUSAŞ tarafından yapılmıştı.

Halen TUSAŞ, yeni tasarım için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı anda HÜRKUŞ’un mevcut modeli için de pazarlama çalışmaları sürdürülüyor. Bu konuda TUSAŞ önemli bir talep yakalamış durumda.

Murat Özpala, Tolga Özbek’e anlattı

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu