Havacılık Endüstrisi

FAA açıkladı: Boeing yeniden 787 teslimatlarına başlıyor

Amerikan Federal Havacılık Otoritesi FAA yaptığı açıklama ile Boeing’in yeniden uçak teslimatlarına başlayacağını bildirdi. 15 aydır uzun menzilli 787 Dreamliner uçaklarını teslim edemeyen Boeing, bu adımla birlikte aralarında Türk Hava Yolları’nın da olduğu birçok şirket için yeniden teslimata başlayabilecek.

Neden sorun yaşandı

FAA tarafından yapılan denetimlerde, tamamen kompozitten oluşan gövdede paneller arasında boşluklar ve İtalya’dan gelen titanyum parçalardaki kalite sorunları tespit edilmişti. Bunun üzerine teslimatlar durdurulmuştu.

Bu sorunlar, Boeing’in son iki yılın çoğunda herhangi bir uçağı teslim etmesini engelledi. Yaklaşık 15 aylık süreçte Boeing imal ettiği 120 uçağı parka çekti ve teslimatların onayı için çalışmaların sonuçlanmasını bekledi.

THY 787’leri bekliyor

Büyüme ile birlikte Türk Hava Yolları uzun süredir Boeing’in teslim edeceği 787 yolcu uçaklarını bekliyordu. Boeing THY’ye en son 787 teslimatını Haziran 2021’de gerçekleştirmişti.

Taraflar arasında varılan mutabakat çerçevesinde her bir uçak, müşteriye teslim edilmeden önce ilave bir özel incelemeden geçecek ve hazır olup olmadığı kontrol edilecek.

Böylece 2021 yılının Mayıs ayında durdurulan 787 teslimatları yaklaşık 15 ay aradan sonra bu ayın içinde yeniden başlayacak.

Ayda bir adede kadar düşen üretim hızının, altı ay içerisinde beş adede çıkarılması hedefleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu