Havacılık Endüstrisi

Embraer-Boeing birleşmesi beklemede

Geçen yıl Boeing, Brezilyalı uçak imalatçısı Embraer’in bölgesel uçak bölümünü satın almak üzere el sıkışmıştı. Detaylar için de 24 Nisan 2020 tarihine kadar müzakerelerin tamamlanması hedeflenmişti. 

Ancak sektörel bazı gelişmeler, hedeflenen imza tarihi gelirken anlaşmanın iptal olabileceğine işaret ediyor. Uçak imalatçılarının zor durumda olması, beklenen devlet yardımı gelmemesi nedeniyle iki taraf da pürüzleri gideremedi. Anlaşmanın tekrar uzatılması gündemde.

Konuyla ilgili gelişmeleri yorumlayan Bank of America Merrill Lynch’in Uzay Savunma Bölümü Genel Müdürü Ronald Epstein’ın “Spekülasyon Boeing’in yapacağı açıklamalar sona erdirebilir. Toplam 4,2 milyar dolarlık anlaşma, Avrupa Komisyonunun kararını bekliyor. 22 Nisan’a kadar karar vermesi gereken Avrupa toplantıyı 7 Ağustos’a erteledi. Avrupa Komisyonu, Embraer’ı ticari uçak endüstrisindeki üçüncü en büyük küresel oyuncu olması ve Boeing bünyesine girmesi konusunda daha önceden de endişelerini dile getirmişti” dedi.

EMBRAER: GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Embraer, işlemin sona erme tarihinin uzatılması konusunda Boeing ile görüşmeye devam ettiğini söyledi. Brezilyalı şirketin 22 Nisan’da yaptığı açıklamada, “İşlemin sonuçlandırılması için Avrupa Komisyonu’nun onayını ve diğer koşulların yerine getirilmesini gerektiriyor. Başlangıç ​​limit tarihinin uzatılması, işlemin sonlandırılması veya işlemin sonlandırılacağı süre ile ilgili hiçbir garanti yoktur.” dedi.

Boeing tarafından ise henüz bir açıklama yapılmadı. Embraer yoluna iş jeti imalatı ve askeri projelerle devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu