Havayolları

Delta, iş amaçlı seyahatlerde büyük artış bekliyor

Delta Airlines, önümüzdeki sonbahar aylarında, iş amaçlı yapılan seyahat sayısında büyük bir artış yaşanmasını bekliyor.

Delta CEO Ed Bastian, şirketin ikinci çeyrek sonuçları hakkında yaptığı sunumda, gelecek döneme ilişkin beklentilerini de aktardı.

Ed Bastian, eylül ayından itibaren özellikle dış hatlarda ciddi bir artış olacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

ABD verilerine göre kriz öncesine kıyasla, iş amaçlı seyahatlerin iç hatlarda %80, dış hatlarda ise %65 seviyesine geldiği belirtiliyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, 2022’nin ikinci yarısında, iş amaçlı yapılan seyahatlerin, 2019’un aynı döneminin %84’üne ulaşması bekleniyor.

Bu oran, Nisan – Haziran döneminin 20 puan üzerinde.

Ayrıca, Amerikan ekonomisinde yaşanabileceği söylenen resesyona rağmen, iş amaçlı seyahat talebinin güçlü bir görünüm sergilediğine dikkat çekiliyor.

Bu arada hem Delta’nın hem de American Airlines’ın ikinci çeyrek sonuçlarına dikkat çekmek istiyorum.

2019’un aynı çeyreğiyle kıyaslandığında, kapasite seviyesi ancak %85 civarına ulaşabilmiş olsa da satış cirosunda %10 kadar bir artış kaydedildiği görülüyor.

Bu durum, artan yolcu talebi ve nispeten düşük arz miktarının, ortalama bilet fiyatlarında artış sağladığı anlamına geliyor.

Tabii buna karşılık, havayollarının özellikle akaryakıt giderlerinin de %40’a varan oranlarda arttığını vurgulamak gerekiyor.

Dr. Abdullah Nergiz

Havacılık sektöründe, hem havayolu hem de havalimanı tarafında 20 yıla yakın profesyonel tecrübesi bulunan Dr. Abdullah Nergiz, Türkiye'nin ilk havacılık blogu olan Havayolu 101'in kurucusu ve baş editörüdür. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Türkiye sivil havacılık tarihi üzerine yapmış olan Nergiz, halen profesyonel kariyerinin yanı sıra özel bir üniversitede havacılıkla ilgili ders vermeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu