Genel Havacılık

Dünyanın en büyük helikopteri Mi-26 Türkiye’de sezonu tamamladı

Dünyanın en büyük sivil helikopteri olan Mi-26, bu yaz yangın söndürme operasyonunu Muğla’nın Milas ilçesinde tamamlandı. 15 ton su atma kapasitesine sahip helikopter, normalde askeri amaçlı olarak tasarlandı. Mi-26, 20 ton kargo veya 90 tam teçhizatlı asker taşıyabiliyor.

Muğla Milas’ta konuşlu orman yangınlarıyla mücadelede bu yıl ilk kez kullanılan “Kartal Helikopter” kodlu Mi-26, Milas Denizcik Orman Deposu yanında kendisi için özel hazırlanan pistte 1 Temmuz itibariyle göreve başladı. Helikopterin bu yılki görev süresi 15 Ekim tarihi itibariyle sona erdi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde çıkan orman yangınlarının yanında Antalya, İzmir, Çanakkale, Kastamonu, Zonguldak, Adana ve son olarak Hatay’da meydana gelen orman yangınlarında da görev yapan Mi-26’da, 11 yabancı personel ve 1 Türk pilot olmak üzere 12 personelle görev yaptı.

 

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Milas’ta konuşlu Kartal Helikopter personelini orman yangınlarında göstermiş oldukları başarılı ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Bölge Müdürü Yasin Yaprak, “Dünyanın en büyük helikopter ünvanına sahip Mi-26 tipi yangın söndürme helikopteri bu yıl ülkemizde ilk kez orman yangınlarıyla mücadelede kullanıldı. Genel Müdürlüğümüzce kiralanıp Bölge Müdürlüğümüz emrinde Milas’ta konuşlandırılan ve ‘Kartal Helikopter” koduyla uçan bu yangın söndürme helikopteri yangınlarda çok başarılı performans gösterdi.” dedi.

Orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan Mi-26, 15 ton su atma kapasiteli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu