Havacılık EndüstrisiTürk Savunma Sanayi

Alp Havacılık yerlileştirme kategorisinde birinci oldu

Alp Havacılık imalat süreçlerinde uyguladığı “Seramik Freze-Yüksek Nikel Alaşımlı Bütünleşik Kanatçıklı Kompresör Disklerinin Frezelenmesi” Projesi ile, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 9. Verimlilik Proje Ödülleri 2023’de, 596 projenin değerlendirildiği Yerlileştirme Kategorisinde birinci seçildi.

Alp Havacılık, geliştirdiği bu özgün teknoloji ile, bütünleşik kanatçıklı jet motor kompressor nikel disklerini (Ni IBR/Blisk), maliyet ve verim avantajı sağlayacak şekilde üretmesine önemle katkı sağlıyor.

Şirket son yıllarda özellikle askeri havacılıkta yakaladığı başarıyı sivil motor parçalarına da aktarıyor.

Tören ile verildi

Ödül, Gebze Kocaeli Bilişim Vadisinde 27 Ocak 2024’de gerçekleşen ödül töreninde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Sayın Celalettin Kesikbaş tarafından Alp Havacılık Mühendislik ve Tasarım Direktörü Sayın Atilla Kaya’ya verildi.

Ödül kapsamında Eskişehir Model Fabrika tarafından sağlanacak Öğren-Dönüş Programı hizmetinden yararlanma hakkı da kazanıldı.

TS1400 aksesuar dişli kutusu projesine teşekkür belgesi

9. Verimlilik Proje Ödülleri 2023 “Ar-Ge Verimlilik Projeleri” kategorisinde değerlendirilen;  tasarım, üretim, montaj ve test süreçlerinin tamamının Alp Havacılık’ın sorumluluğunda olduğu ve TUSAŞ tarafından tasarlanan T625 GÖKBEY Helikopteri motorunda da kullanılan  “TS1400 Aksesuar Dişli Kutusu” projemiz de, ilk 5 proje içerisinde yer alarak teşekkür belgesi almaya hak kazandı.

Alp Havacılık, GÖKBEY helikopteri ile döner kanat hava araçları motorlarının en önemli parçalarından biri olan dişli kutusu konusunda önemli bir adımı TS1400’ü tasarlayan TEI ile birlikte attı.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu