Havacılık Endüstrisi

Airbus 15 bin çalışanıyla yollarını ayırıyor

Airbus, düşen uçak siparişleri ve küçülme ile birlikte toplam 15 çalışanını işten çıkartacağını açıkladı. Airbus koronavirüs öncesi duruma en erken 2023 yılı itibari ile dönülebileceğine dikkat çekti.

Paylaşılan plana göre, Airbus Fransa’da 5 bin, Almanya’da 5 bin 100, İngiltere’de bin 700, İspanya’da 900 ve Airbus’un diğer tesislerinden de bin 300 çalışanın işine son verileceği açıklandı. Halen Airbus’ın ortakları arasında bu şirketler bulunuyor.

Üretici, personelin sonbahardan başlamak üzere kademeli olarak azaltılacağını ve önceliğin gönüllü ayrılmak isteyenlerle erken emeklilik isteyenlere verileceğini kaydetti.

Şirket CEO’su Guillaume Faury yaptığı açıklamada, “Airbus, havacılık endüstrinin şimdiye kadar yaşadığı en büyük krizle karşı karşıya bulunuyor. Şu ana kadar aldığımız önlemler, küresel salgının ilk şokunun üstesinden gelmemizi sağladı. Şimdi de şirketin faaliyetlerini devam ettirebilmeyi ve krizden sağlıklı, küresel bir havacılık lideri olarak çıkabilmeyi sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu