Havacılık Endüstrisi

ABD T-38’lerine ‘Artırılmış Gerçeklik’

ABD’li havacılık ve savunma teknolojileri firması Red 6, Gelişmiş Taktik Artırılmış Gerçeklik Sisteminin (ATARS) ABD Hava Kuvvetleri T-38 Talon eğitim uçağına sürekli entegrasyonunu desteklemek için ek bir sözleşme imzaladı.

Sözleşme, ABD Hava Kuvvetleri, Küçük İşletme İnovasyon Araştırması (SBIR) ve Küçük İşletme Teknoloji Transferi (STTR) Ek Finansman Pilot Programının bir uygulaması olan Taktik Fon Artışından (TACFI) sağlandı.

Sentetik hava muharebe eğitiminin ön saflarında yer alan bir teknoloji firması olan Red 6 (Six)’in, Gelişmiş Taktik Artırılmış Gerçeklik Sistemi (Advanced Tactical Augmented Reality System/ATARS), gerçek pilotların gökyüzünde sentetik olarak oluşturulmuş varlıklara karşı gerçek uçakta eğitim almalarına ve bunlarla etkileşime girmelerine olanak tanır.

Bu çözüm, kullanıcıların havadan havaya yakıt ikmali, filo uçuşu ve hava muharebe manevrası dâhil olmak üzere karmaşık eğitimlerden geçmesini sağlar. Bu teknolojik atılım, havada uçuş eğitiminin kalitesini, maliyetini ve güvenliğini değiştirecektir.

Red 6 kurucusu ve CEO’su Daniel Robinson, “Red 6 yeni bir eğitim çağını başlatıyor ve ABD Hava Kuvvetlerinin desteğiyle hazırlık, yeterlilik, eğitim kapasitesi ve kapasitede olağanüstü bir artış sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Red 6, geçen Ağustos ayında artırılmış gerçeklik sistemi için ABD Hava Kuvvetlerinden 70 milyon dolarlık beş yıllık bir sözleşme kazandı.

T-38 entegrasyonunun başarısı üzerine inşa edilen Red 6, T-45’e ve ardından F-16 ve F-15E dâhil olmak üzere dördüncü nesil uçaklara entegre olmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu