Havacılık Endüstrisi

ABD Sivil Hava Devriyesinden 17 uçaklık Cessna siparişi

Necdet GÜRSOY

Cessna’nın pistonlu-tek motor ailesi, ABD Sivil Hava Devriyesinden 17 uçaklık sipariş aldı. Yeni Cessna’lar gönüllüler tarafından işletilen kuruluşun filosundaki eski modellerin yerini alacak.

ABD Sivil Hava Devriyesi (Civil Air Patrol/CAP) ile 4 Haziran’da imzalanan sözleşme, 11 Skyhawk 172S, beş Skylane 182T ve bir Turbo Stationair T206HD’yi kapsıyor.

Üstten kanatlı, tamamı metal olan tek motorlu uçakların teslimatları bu yılın dördüncü çeyreğinde başlayacak. Son uçak 2021’in sonlarında teslim edilecek.

Çoğunluğu Skyhawk ve daha uzun menzilli Skylane’den oluşan yaklaşık 550 uçaklık bir filoya sahip olan Sivil Hava Devriyesi, dünyanın en büyük pistonlu-tek motor Cessna operatörü konumunda bulunuyor.

Merkezi Alabama, Maxwell Hava Kuvvetleri Üssünde bulunan ABD Sivil Hava Devriyesi için birkaç ekstra ekipmanla donatılan uçaklarda bir VHF-FM alıcı-verici dâhil, 406MHz acil durum yer belirten verici ve ekstra 12v güç çıkışı bulunuyor.

Arama-kurtarma, afet yardımı ve iç güvenlik gibi konular Sivil Hava Devriyesinin ABD çapında her gün üstlendiği görevler arasında yeralıyor.

Cessna filosuyla 2019 yılında yaklaşık 96 bin saat uçuş gerçekleştiren Sivil Hava Devriyesi 117 kişinin hayatını kurtardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu