Uçuş Emniyeti

Boeing 787 teslimatı yine durduruldu

Boeing yaptığı açıklama ile 787 Dreamliner teslimatının durdurulduğunu açıkladı. Sorunun detayları hakkında bilgi verilmezken, tedarikçi bir şirketin yaptığı ‘analiz hatası’ nedeniyle teslimatların durdurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Konuyu Federal Havacılık Dairesi FAA ile paylaşan Boeing, teslimat durdurma kararını alarak inceleme başlattı. Son iki yıldır 787 Dreamliner uzun menzilli yolcu uçağı teslimatlarıyla ilgili parça sorunları nedeniyle teslimatlar ara ara durdurulmuştu.

Hizmetteki uçaklarda sorun yok

Boeing, hizmetteki 787 filosu için acil bir güvenlik endişesi olmadığını ve tipin üretiminin normal şekilde devam ettiğini açıkladı. Sorunun kısa sürede çözülmesi beklenirken Boeing bu yıl 70 ila 80 civarında 787 yolcu uçağı teslimat planında henüz bir değişiklik yapmadı.

Şirket, “Müşterilerimizle iletişim halindeyiz ve FAA’nın liderliğini takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

10 ay sonra yeniden başlayan teslimat

Boeing, FAA’nın ileri basınç bölmesindeki boşluklarla ilgili kalite sorunlarını tespit eden uçakları kontrol etmek için önerdiği yöntemle ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından 10 aylık bir aradan sonra Ağustos 2022’de 787 teslimatlarına yeniden başladı.

Ancak teslimat aşamasında yaklaşık 100 uçağın olması nedeniyle Boeing önceliğini üretilmiş uçakların havayollarına teslim edilmesine odaklandı.

Boeing, yeni 787 üretimini 2023’ün sonuna kadar ayda beşe ve ardından 2025-26’da ayda 10 uçağa çıkartmayı öngörüyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu