Güvenlik

SAHA İstanbul Firmalarından Orman Yangınlarına farklı teknoloji

SAHA İstanbul firmaları; her sene belli dönemlerde başlayarak ve küresel ısınma ile de artarak devam eden orman yangınlarının önlenmesi için ihtiyaç duyulan her türlü sistem, malzeme ve ekipmanların, pandemi sürecinde de olduğu gibi yeteneklerini kullanarak çözümler üretilmesi konusunda inisiyatif aldı.

SAHA İstanbul, 51 değişik branşta teknoloji üretme yeteneğine sahip 684 firması ve 22 üniversitesi ile ülkemizin bu tür teknolojik sistem ve cihaz üretme kabiliyetine sahip ülkemizin en büyük kümelenmesi.

Bu maksatla, yangın söndürme teknik ekipmanlarının yerli yeteneklerle üretilmesi üzerine ihtiyaç alanlarının kategorize edildiği bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu çerçevede; Erken Uyarı, Yangın İzleme ve Yayılma Analizi Sistemleri, Sensor Platformları, Yangın Söndürme, İtfaiyeci Kıyafet, Cihaz ve Ekipmanları şeklinde 5 ana başlıkta görüşmeler yapıldı.

70 B2B görüşmesi gerçekleştirildi

Orman yangınlarına çözüm geliştirme yeteneğinde olan üye firmaların, bu çözümlerin Orman Bakanlığı’na taşınması konusunda, 22 Aralık 2021 günü SAHA İstanbul ev sahipliğinde, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yetkililerinin de katılımıyla “Orman Yangınları ile Mücadele: Teknolojik ve Yenilikçi Çözümler”konulu B2B programı gerçekleştirilmiştir.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu