Güvenlik

Romanya’da Mig-21 ve Puma kazası

Romanya Hava Kuvvetleri’nin gece uçuşu yapan Mig-21 Lancer tipi uçağı Karadeniz semalarında kayboldu. Savaş uçağını arayan IAR 330 Puma tipi helikopter de Dobrogea’da düştü. Kayıp olan savaş uçağı bulunamazken helikopter kazasında ise 5 kişi hayatını kaybetti.

Romen Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 20.03’te Mig-21 savaş uçağı ile radar teması kesildi. En son uçak Karadeniz yakınlarındaki Dobrogea bölgesinde uçuyordu. Radar ile yapılan son telsiz konuşmasında bölgedeki meteorolojik risk nedeniyle pilotun en yakın hava üssüne dönerek inmesinin istendiği açıklandı.

Uçakla temasın kesilmesinin ardından bölgeye arama kurtarma ekipleri yönlendirildi. Bölgeyi tarayan Romen Hava Kuvvetleri’ne ait IAR 330 Puma tipi helikopter Dobrogea yakınlarında düştü. Kazada iki pilot, bir teknisyen ve iki arama- kurtarmacının olduğu 5 kişilik helikopter mürettebatından kurtulan olmadı.

Her iki olayla ilgili soruşturma halen devam ediyor. Romanya, bir süredir Mig-21 uçaklarını ikinci el F-16’larla değiştiriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu