Güvenlik

Nane: Havada uçan her şeyi indiriyorlar

Pegasus Havayolları Genel Müdürü ve TÖSHİD Başkanı Mehmet Nane, Ukrayna’da yaşanan Rus askeri harekatı ve hava sahalarının kapanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Nane, “Şu anda Ukrayna’da bulunan Türk vatandaşlarını tahliye etmek için istesek bile uçuş yapamıyoruz havada uçan her şeyi indiriyorlar” dedi.

Bölgedeki yoğun askeri harekat nedeniyle Ukrayna hava sahasının tamamen sivil uçuşlara kapatıldığını açıklayan Nane, ilk bildirimin Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) ve Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol) tarafından yapıldığı bu karar sonrasında tüm havayollarının Ukrayna uçuşlarını durdurduğunu açıkladı.

Uçuşların durmasının ve Ukrayna hava sahasının kullanamamanın havayollarına ciddi mali yansımaları olacağını ifade eden Nane, ayın son günlerinden 2 bin 250 yolcu üzerinden 1,7 milyon dolar gelir kaybının yaşanabileceği vurgularken, Türkiye’den Ukrayna’ya haftada 110 uçuş yapıldığını belirtti.

Yaşanan gelişmeler ışığında Ukrayna hava sahasının bir süre daha kapalı kalacağını belirten Mehmet Nane tüm havacılık kurumları ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve güvenliğin en ön planda değerlendirildiğini açıkladı.

“Ukrayna’da çok sayda Türk vatandaşı bulunuyor” diyen Nane uçuşlar konusunda yaptığı açıklamada, “Ukrayna’da kalan çok sayıda Türk vatandaşı var bu sabah yapılacak uçuşlarla ülkeye gelmesi planlanan vatandaşlar havalimanında kalmış durumda. Şuanda Ukrayna’da bulunan Türk vatandaşlarını tahliye etmek için istesek bile uçuş yapamıyoruz havada uçan her şeyi indiriyorlar. Bölgede olan Türk vatandaşlarına imkanları varsa güvenli bölgelerde kalmaları yada harekete geçebiliyorlarsa Moldova ve Polonya üzerinden Türkiye’ye dönüş yapmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Nane bölgedeki savaş halinin önümüzdeki hafta sonlanacağının da beklentileri arasında olduğunu kaydetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu